Catalunya Diari

El veí de Bellpuig acusat de matar el seu gendre acceptarà set anys de presó

S'ha convocat a les parts a una vista de conformitat dimarts i si hi ha acord, s'evitarà el judici amb tribunal popular
Imatge del veí de Bellpuig acusat de matar el seu gendre sortint dels jutjats de Cervera per ser traslladat a la presó | LleidaDiari.cat

El veí de Bellpuig, a l'Urgell, de 84 anys acusat de matar el seu gendre, de 60, acceptarà previsiblement set anys de presó, després que totes les parts hagin arribat a un principi d'acord. Segons fonts pròximes al cas, l'home acceptarà sis anys de presó per un delicte d'homicidi i un any més per tinença il·lícita d'armes, en una vista de conformitat convocada dimarts 23 de maig per l'Audiència de Lleida. Si aquell dia l'acusat accepta la pena, no caldrà celebrar el judici. Si dimarts, però, no es confirma l'acord, caldrà buscar data per celebrar el judici i aquest haurà de ser amb jurat popular, tal com va decidir l'Audiència el seu dia.

Segons les mateixes fonts, aquesta petició conjunta de pena, menor a la prevista, hauria estat possible en aplicar-li l'atenuant de penediment i confessió i l'eximent semicompleta de trastorn mental, ja que segons els informes psiquiàtrics pateix un trastorn delirant de tipus persecutori. Tot i que l'acusat es troba actualment en presó provisional al Centre Penitenciari de Ponent, se sol·licitarà que pugui complir la condemna en un centre psiquiàtric penitenciari, com ara Brians.

 

El crim va tenir lloc el 30 de març de 2016, quan l'acusat, veí de Bellpuig, va matar el seu gendre després de dispara-li quatre vegades amb una pistola. L'home va reconèixer en la seva declaració judicial haver-ho fet perquè feia mesos que se sentia «perseguit» i el considerava «el causant de tots els seus problemes». Va explicar que el veia com el responsable que la seva empresa, Pretensats Gabernet, anés malament, ja que portava més d'un any i mig sense activitat. L'acusat creia que la víctima el «boicotejava, l'assetjava constantment a casa i a l'empresa».

L'acusat va narrar també com va matar el gendre; amb una pistola antiga del calibre 22 que feia uns mesos que sempre portava a sobre per aquesta mania persecutòria que diu que tenia, tot i que no disposava de cap llicència pel revòlver. I va afegir que «no tenia ànim d'acabar amb la vida del seu gendre», que se'n penedeix, és conscient que ha fet molt mal a la seva família i que tampoc sap ben bé perquè ho va acabar fent.Comentaris

envia el comentari