Catalunya Diari

Elaboren una videoruta per a conèixer des de casa la Vall de Siarb, al Sobirà

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), el Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Geoparc Mundial UNESCO Orígens, i l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont editen un vídeo

Imatge del mapa de la videoruta
Amb aquesta videoruta es podrà conèixer més la Vall de Siarb | LleidaDiari.cat

El Departament de Territori i Sostenibilitat s'adhereix a la proposta de celebració virtual del Geolodia, unes jornades de divulgació del patrimoni geològic que tenen lloc anualment a tot l'Estat i que se solen celebrar amb desenes de rutes guiades per especialistes i geòlegs i activitats a la natura.

Enguany, a causa de l'emergència per la pandèmia de coronavirus, les jornades, que tenen lloc aquest divendres i dissabte, se celebren sota el lema 'Un Geolodia a casa' i es desenvolupen en línia.

Una guia de camp per la Vall de Siarb

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), el Parc Natural de l'Alt Pirineu i el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici s'han unit al Geoparc Mundial UNESCO Orígens, l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i l'Ajuntament de Soriguera, entre d'altres, per proposar una ruta en vídeo i una guia de camp per la Vall de Siarb, al Pallars Sobirà (Lleida).

La vídeoruta vol donar a conèixer els tipus de roques que es troben a la zona i com aquestes, que originalment es van dipositar com a sediments tous, es van convertir en roca. També explica l'aixecament dels Pirineus i com es van generar els jaciments minerals de la zona. Finalment, inclou una passejada virtual pel Jardí de Roques de Rubió, el primer museu geològic a l'aire lliure, i s'introdueixen els animals i plantes que vivien a la zona fa uns 200 milions d'anys, com interaccionaven entre ells i amb l'entorn en el qual subsistien.

Estarà disponible indefinidament al web del Geolodia i del Geoparc

Així, la vídeoruta fa tres parades: al Port del Cantó, Santa Creu de Llagunes i el Jardí de Roques. La guia de camp estarà disponible indefinidament al web del Geolodia i del Geoparc, mentre que el vídeo es podrà veure al web del Geolodia a partir del 9 de maig i, a més d'oferir continguts de qualitat avalat per científics durant el confinament, pot ser d'interès per a aficionats a la geologia o a l'excursionisme per planificar les seves sortides un cop finalitzi l'emergència.


Comentaris

envia el comentari