Catalunya Diari

Els membres de les meses electorals portaran un EPI integral quan votin els contagiats

El protocol del Govern de cara al 14-F estableix tres franges horàries de votació recomanades

Un home, amb samarreta vermella, introdueix el seu vot a l'urna durant les eleccions gallegues del passat mes de juliol
Entre altres mesures, els membres de la mesa hauran de mantenir una distància d'1,5 metres entre ells i portar mascareta obligatòria. | Europa Press

Els membres de les meses electorals portaran un vestit EPI integral, així com guants, mascareta i ulleres protectores, durant la darrera hora de la jornada electoral del 14-F, moment en què es recomana que votin les persones pertanyents a col·lectius en quarantena, sigui per ser positives o contacte estret d'un contagiat. Així ho preveu el manual d'instruccions que ha elaborat la Generalitat de Catalunya de cara als comicis que se celebraran, si no es decreta un confinament domiciliari, el pròxim 14 de febrer.

Aquest manual preveu el lliurament als membres de les taules —que hauran de mantenir una distància d'1,5 metres entre ells— de quatre mascaretes, per a anar renovant-les durant el dia, una pantalla facial, una màscara FFP2 i guants d'un sol ús per al moment del recompte, així com gel hidroalcohòlic per a «ús freqüent al llarg del dia». En la darrera hora, els membres de la mesa hauran de posar-se el vestit integral per atendre les persones en quarantena.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Així mateix, també es prendrà la temperatura als membres de les meses electorals a l'inici de la jornada, que haurà de ser inferior a 37,5°C sense prendre antitèrmics, mentre que encara no s'ha decidit si es farà un test d'antígens o PCR abans de la jornada electoral. En cas que el test doni positiu o la persona tingui una temperatura superior a 37,5°C, hauran d'anar a urgències per a realitzar una valoració i rebre el corresponent informe mèdic.

Franges horàries de votació recomanades

La jornada electoral del 14 de febrer es desenvoluparà en tres franges horàries recomanades de votació, però no obligatòries. En aquest sentit, les primeres tres hores —entre les 9.00 i les 12.00 hores— seran per a persones pertanyents a col·lectius de risc —gent gran, amb malalties o problemes de salut. Entre les 12.00 i les 19.00 hores, serà horari general de votació, mentre que la darrera hora —entre les 19.00 i les 20.00 hores— es recomana la votació per a persones que estan en aïllament. Tot i això, des del Govern es recomana que en la mesura del possible, s'opti pel vot per correu.

Així mateix, també es controlarà l'accés als col·legis electorals, establint-se que només romandran en la zona de votació les persones que estiguin fent el tràmit d'introduir el vot a l'urna. En aquest sentit, el protocol recomana portar la papereta i el sobre de casa. Les cues per entrar al local electoral es faran a l'exterior, delimitant-se els espais amb tanques o cintes, mantenint-se una distància de seguretat d'1,5 metres. Aquestes actuacions de control dels accessos aniran a càrrec del personal que proveiran els ajuntaments. Una altra de les mesures que xocaran per la falta de costum és el control d'accessos als col·legis.


Comentaris

envia el comentari