Catalunya Diari

S'eleven fins a 62 els positius de detectats a Cervera el cap de setmana

De dilluns a dimecres l'increment ha estat menor, amb 6 casos, però la Paeria demana no abaixar la guàrdia

Pla general on es pot veure la façana de la Universitat de Cervera
S'eleven fins a 62 els positius de covid-19 detectats a Cervera el cap de setmana | LleidaDiari.cat

Els positius de covid-19 detectats amb els testos fets el cap de setmana passat a Cervera s'eleven fins als 62. Això suposa el doble dels que es detecten de mitjana des de fa un mes. La Paeria ja va informar dilluns d'un repunt "preocupant" a la ciutat el cap de setmana i els va quantificar en una quarantena de positius.

Amb els resultats ja definitius, però, la xifra ha resultat ser més elevada. De dilluns a dimecres l'increment de positius, però, ha estat menor, amb 6. Tot i això, la Paeria considera que la situació és «igualment preocupant» i demana «no abaixar la guàrdia». La Paeria recorda que es faran 400 testos a la població entre aquest divendres i dissabte i informa que en només 5 hores ja s'han cobert les places disponibles.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Molts contactes de positius afectats

L'alcalde de Cervera, Joan Santacana, ha destacat que l'increment de casos ha comportat una crescuda paral·lela de persones que hi han estat contacte estret per ser familiars, companyes de feina o d'escola o amics. Això fa, ha afegit, que el nombre de proves realitzades al CAP a aquests contactes hagin crescut notablement i, en conseqüència, es detectin més casos positius que, en més d'una ocasió, són asimptomàtics.

Els PCR es faran divendres al matí als escolars de la ciutat i divendres a la tarda i dissabte al matí a la resta de veïns que s'hi hagin inscrit. L'objectiu del cribratge és detectar persones positives asimptomàtiques i determinar l'origen del contagi. Santacana destaca que els cribratges generaran un nou increment de positius però que serviran per controlar i reduir el risc de contagi. Des de la Paeria es demanarà a Salut ampliar la realització de testos i que hi hagi més proves.


Comentaris

envia el comentari