Catalunya Diari

Els bombers del Pont de Suert, decidits a aturar el seu servei si no s'ofereixen solucions dignes per la comarca

Si les solucions no arriben, preveuen fer un tall de carretera en els dies vinents

Imatge d'arxiu d'un camió de Bombers | LleidaDiari.cat

Uns 200 veïns del Pont de Suert van assistir diumenge a una xerrada informativa en la qual els bombers voluntaris van explicar el perquè de la decisió d'aturar el servei el 30 de juny si les administracions no ofereixen una solució que permeti cobrir les necessitats d'emergències de la comarca. En l'acte, organitzat per la Plataforma Volem Bombers a l'Alta Ribagorça, els ponents van denunciar la manca d'efectius amb la que actualment es troba el parc, fet que dificulta poder cobrir les demandes d'emergències que es puguin donar al territori de manera solvent. 

Els bombers van alertant d'aquesta precària situació des del 2013 sense que les administracions, fins avui dia, hagin ofert una solució efectiva. En aquest sentit, cal apuntar que l'N-230, via principal que vertebra l'Alta Ribagorça, transitada per un alt volum de camions i vehicles turístics, presenta un dels índexs d'accidentalitat més alts de Catalunya. Així mateix, la comarca compta amb una gran extensió de massa forestal, que engloba el Parc Nacional d'Aigües Tortes, fet que fa necessari l'assistència ràpida i eficaç de bombers en cas d'incendi.

En el cas que es fes efectiu el tancament del parc de bombers, les emergències haurien de ser assistides per efectius que trigarien com a mínim una hora a arribar al lloc dels fets. La Plataforma veïnal Volem Bombers, davant la falta de respostes efectives per part de les administracions, ha anunciat que seguirà realitzant accions de pressió per veure garantit el servei d'emergència a la comarca. Si les solucions no arriben, preveuen fer un tall de carretera en els dies vinents.

A banda d'aquestes accions, la plataforma veïnal Volem Bombers ha iniciat una recollida de signatures virtuals a la pàgina Change.org, per evitar el tancament del parc. Fins al moment han aconseguit més de 1.400 signatures.


Comentaris

envia el comentari