Catalunya Diari

Els bombers voluntaris del Pont de Suert deixen de prestar el servei davant les discrepàncies amb el Govern

La voluntat de la direcció general és convertir aquest Parc en mixt a partir del setembre i els bombers ni hi estan d'acord

Imatge d'un camió que surt del parc de bombers voluntaris del Pont de Suert | LleidaDiari.cat

La majoria de bombers voluntaris del Parc del Pont de Suert, que s'havien compromès a prestar el servei fins a finals d'agost, amb el suport de voluntaris vinguts de d'altres parcs de Lleida, s'han plantat i han deixat de donar el servei a l'Alta Ribagorça. Així ho han avançat en un comunicat en el qual expliquen que la Direcció General va prendre la decisió «unilateral» de cobrir el servei les 24 hores del dia els bombers funcionaris i convertir el Parc en mixt, a partir de l'1 de setembre. Aquesta decisió ha precipitat que la majoria de voluntaris deixin de prestar el servei i Emergències hagi hagut d'enviar de manera precipitada 3 bombers funcionaris al Parc del Pont de Suert i organitzar un quadrant per la resta de mes.

Els bombers voluntaris que han deixat de prestar el servei argumenten, que després de diverses reunions la proposta de director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, va ser la de combinar les 24 hores del dia bombers voluntaris (19.00 hores a 07.00 hores) i bombers funcionaris (7.00 hores a 19.00 hores). Mentre la proposta va ser rebutjada pels sindicats els voluntaris del Pont de Suert la van acceptar. Aquest dilluns des de Bombers es va comunicar als bombers del Pont de Suert que la direcció general havia pres la decisió que a partir de l'1 de setembre el servei es cobriria les 24 hores del dia amb bombers funcionaris, deixant sense efecte la proposta que havien acceptat 2 dies abans. Els bombers es van sentir «traïts i enganyats» i afirmen creuen que «no ens volen i no som necessaris».

Des de les institucions del territori, que no han estat a les negociacions, han lamentat que no s'hagi pogut arribar fins a finals d'agost amb el servei dels voluntaris tal com s'havia compromès setmanes enrere. Apuntar que no tots els voluntaris han deixat de prestar el servei i uns tres o quatre segueixen com a voluntaris. El president del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero, ha lamentat la decisió presa pels voluntaris i ha dit que Emergències garantirà el servei amb funcionaris.

L'alcalde del Pont de Suert, José Antonio Troguet, s'ha expressat en la mateixa línia i ha dit que ha exigit a Emergències el manteniment del servei. Troguet ha afegit que la comarca de l'Alta Ribagorça no es pot permetre no disposar del servei de bombers i menys en ple mes d'agost amb una afluència màxima de turisme i amb el pas de l'N-230 pel mig de la comarca. Farrero ha dit que el desig de tots és poder comptar en el nou model de Parc de bombers del Pont de Suert amb els voluntaris.


Comentaris

envia el comentari