Catalunya Diari

Els delictes a Alcarràs en l'àmbit rural baixen un 22,9% en el darrer any

Durant la Junta Local de Seguretat del municipi, celebrada aquest dimarts, s'han posat de relleu les bones xifres aconseguides en matèria de seguretat

Imatge de la Junta de Seguretat local celebrada aquest dimarts a Alcarràs. | LleidaDiari.cat

Alcarràs ha celebrat aquest dimarts la Junta Local de Seguretat de la vila, en la que s'ha fet balanç dels èxits aconseguits durant l'any anterior i que ha servit a més per coordinar i programar noves accions de cara al 2017 i amb motiu de l'inici de campanya de la fruita. Una de les dades més rellevants que s'ha destacat de la memòria 2016 és la reducció d'un 22,9% dels delictes en el món rural. L'alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra, ha destacat la "bona tendència iniciada ja fa uns anys amb les diferents mesures que s'han anat aplicant a la vila", com ara les càmeres de seguretat, més policies locals, la figura del policia de proximitat, controls conjunts i coordinació amb Mossos, entre d'altres. Unes millores que han permès a dia d'avui aconseguir aquestes bones xifres. De les darreres millores que es van posar en marxa han estat unes càmeres de vigilància que identifiquen les matrícules de vehicles sospitosos o 'fitxats' pels cossos de seguretat, cosa que permet combatre els furts al camp i en explotacions agrícoles. Per la seva banda, el delegat del Govern a Lleida, Ramón Farré, ha destacat que "Alcarràs és una població amb un alt índex de seguretat".

Cal recordar que en els darrers cinc anys, els delictes a Alcarràs han baixat en un 27%, i concretament els delictes contra el patrimoni un 33%. A més durant el 2016, els agents han posat 102 denuncies per civisme, sent les més nombroses les de gossos perillosos, soroll i les de consum de begudes alcohòliques a la via pública. 

A la reunió hi han assistit agents de la Policia local, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil, així com l'alcalde de la localitat, Miquel Serra, el delegat del Govern a Lleida, Ramón Farré, i regidors d'ERC, PDeCAT i SA de l'Ajuntament d'Alcarràs.


Comentaris

envia el comentari