Catalunya Diari

Els Mossos d'Esquadra investiguen un cas del perillós joc de la ‘Balena Blava’ a Balaguer

La policia demana més implicació i control per part dels pares
Les proves consisteixen a fer-se mal. | CEDIDA

  Els Mossos d'Esquadra investiguen sis casos del joc que indueix al suïcidi ‘Balena Blava’. Segons el portaveu dels Mossos, s'han detectat a Balaguer, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa i Girona, i una de les víctimes té 12 anys. En declaracions a Rac 1, Oliva ha explicat que també estan «pendents d'indicis de situacions similars que arriben a arreu de les comissaries». Davant d'això, ha reclamat més implicació dels pares per detectar a temps aquests casos i que s'interessin per les xerrades que els agents d'aquest cos fan als centres educatius sobre la seguretat a Internet. A més, ha demanat que davant de qualsevol sospita que es tingui de menors que poden estar en contacte amb webs que incitin al suïcidi ho facin saber a la policia.

Albert Oliva ha lamentat que «la resposta de les AMPA's quan se'ls ofereixen xerrades sobre seguretat a les xarxes socials és escassa» tot i que cada any se'n fan unes 3.500. «És importantíssim que aquestes xerrades sobre seguretat a les xarxes socials les rebin també els pares», ha subratllat el portaveu de la policia catalana. «Cal un treball transversal entre les escoles, la policia, el departament de Salut i les famílies», ha reblat. Oliva ha destacat que «les víctimes tenen edats molt vulnerables, de plena adolescència o preadolescència». «Edats on s'és extraordinàriament sensible, feble i vulnerable en què els nois busquen la curiositat i l'aventura», ha detallat.

 

Amb tot, Oliva ha subratllat que en cap dels casos de Balena Blava detectats s'hagi «arribat fins al final». A través d'un comunicat, els Mossos d'Esquadra ha explicat que estan «en contacte amb altres policies per rastrejar el circuit i contactar, si es donés el cas, amb altres investigacions relacionades amb els mateixos casos». A més, la policia ha insistit que «no estem davant un joc quan parlem de la Balena Blava o de pàgines similars». «La inducció al suïcidi és un delicte que està penat al Codi Penal entre 4 i 8 anys» de presó, ha recordat aquest cos.Comentaris

envia el comentari