Catalunya Diari

Els Mossos d'Esquadra requisen en dos dies quasi 1.000 plantes de marihuana a la Noguera i al Segrià

En un domicili de Vallfogona de Balaguer es van intervenir 371 plantes i en un altre d'Alguaire es van trobar 543

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimarts 20 de juny a Vallfogona de Balaguer, a la Noguera, dos homes de 52 i 43 anys, veïns de la mateixa població i Cervera, ambdós de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Els agents van localitzar dins el domicili 371 plantes de marihuana. Els detinguts van passar aquest dimecres a disposició judicial davant el jutjat de guàrdia en funcions d'instrucció de Balaguer. L'autoritat judicial va decretar la llibertat amb càrrecs. D'altra banda, dilluns, 19 de juny, els Mossos d'Esquadra van detenir un veí d'Alguaire, al Segrià, de 55 anys d'edat i nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d'un altre delicte contra la salut pública i defraudació del fluid elèctric. En aquest cas, van trobar a casa seva 543 plantes de marihuana. El detingut, amb antecedents, va passar també dimecres davant el jutjat de guàrdia en funcions d'instrucció de Balaguer i va quedar en llibertat amb càrrecs.

A principis de març els mossos van rebre l'avís que en una casa, situada al carrer Rafel Casanovas de Vallfogona de Balaguer, s'estarien realitzant modificacions per habilitar un cultiu interior de marihuana. El grup d'investigació de la Noguera va iniciar un dispositiu d'observació i vigilàncies que va permetre confirmar les sospites. Els agents van comprovar que els responsables havien bloquejat les finestres i les sortides d'aire canalitzat i havien modificat el soterrani per realitzar el cultiu. Aquest dimarts els mossos van detenir als dos implicats, el propietari de la casa i el responsable del cultiu que s'encarregava de la cura de la plantació. El mateix dia a la tarda es va realitzar una entrada i perquisició a la casa on van comprovar que el soterrani, d'uns 100 metres quadrats, estava compartimentat en tres espais: cultiu principal, zona d'assecat i magatzem d'estris i material. El cultiu principal constava de 371 plantes de marihuana amb 18 làmpades i transformadors, humidificadors, extractors, climatitzadors i sensors. A més, al magatzem es van trobar 800 testos buits, fertilitzants, terra i les eines de cultiu. Els agents també van retirar sis plantes de marihuana que hi havia a la terrassa, segons creu la policia, per dissimular l'olor a marihuana que desprenia el cultiu principal del soterrani.

Pel que fa al detingut a Alguaire, dilluns a la tarda els serveis d'emergència van rebre l'alerta d'un incendi al pati d'una casa de la Urbanització Tabac. Fins al lloc van arribar bombers de la Generalitat i els mossos. Es tractava d'una crema de restes de poda que s'havia descontrolat en absència del responsable. En accedir a la finca per evitar l'afectació de la casa i comprovar que no hi hagués ningú a l'interior, els mossos van notar una forta olor i van observar que els baixos estaven habilitats per un cultiu tancat de marihuana. En aquell moment va arribar al lloc un home de 55 anys que vivia a la casa i, després de confirmar que no hi havia ningú a l'interior, va quedar detingut. L'endemà es va realitzar una entrada i perquisició a la casa. A l'interior van trobar tres sales perfectament habilitades pel cultiu. En total hi havia 543 plantes en fase de producció i 672 plançons per la següent collita, a banda de 44 làmpades i transformadors, extractors, filtres, condicionadors d'aires i tot d'eines i accessoris relacionats.


Comentaris

envia el comentari