Catalunya Diari

Els pallassos i els bufons envairan aquest cap de setmana Alcoletge

El certamen es durà a terme els dies 28, 29 i 30 d'abril
El festival Buuuf!!! d'Alcoletge creix en artistes i en espectacles | Laura Biela

El festival Buuufff!!! Pallassos i Bufons 'a la Gorra' ja ho té tot a punt per celebrar els dies 28, 29 i 30 d'abril a Alcoletge la seva sisena edició, tot i que la tercera en aquesta població. El certamen és un festival de pallassos i bufons al carrer, on actuaran artistes locals, nacionals i internacionals, que oferiran funcions per a tots els públics i per al públic adult. En l'edició d'enguany, es duran a terme dotze espectacles, que es representaran en set espais diferents d'Alcoletge, amb un total de 22 funcions 'a la gorra'.

El Buuuf!!! comptarà també en aquesta edició amb la secció 'Buuuf-et!!!', sis espectacles en una carpa instal·lada en aquesta població amb un total de 12 'funcions a la gorra'; dos tallers de formació, de pallassos i bufons; una instal·lació de jocs per als més menuts i la secció 'Buuuf-track!!', amb un total de dos espectacles i dos funcions.


Una de les característiques que diferencia aquest festival de la resta del sector és el fet que un cop acabada la funció els artistes 'passen la gorra'. D'aquesta manera complementen la seva retribució econòmica.

 

La presentació del Buuuf!!! s'ha celebrat aquest dimarts a la Diputació de Lleida. | Laura Biela

 

L'alcaldessa d'Alcoletge, Maria Lluïsa Prats, s'ha mostrat molt contenta que el seu municipi aculli un any més aquest festival. «Ens fa molt feliços el fet que vingui tanta gent a visitar-nos i que Alcoletge es converteixi en un punt de dinamització de la cultura, adreçat al públic familiar». En aquest sentit, ha explicat que les actuacions amb pallassos agraden a tothom i «en una època de crisis i de problemes en la que vivim és bo que la gent afronti les situacions amb un somriure». I afegeix: «Els pallassos i els bufons ens ajuden a afrontar la vida d'una altra manera».

 

Magí Valls, un dels organitzadors, ha explicat que l'edició d'enguany és molt especial i compta amb un «cartell de luxe, a l'alçada d'altres festivals d'aquestes característiques que s'organitzen pel territori català». A més, aquest 2017 el festival comptarà amb dos cursos de formació, destinats a professionals d'arreu que es desplaçaran a Alcoletge per créixer com a artistes. Tot i que aquesta sisena edició també té la seva part 'negativa': «El festival ha crescut tant i tan ràpid, que els organitzadors s'han vist en la necessitat de deixar 100 companyies fora del festival», apunta Valls. En aquest sentit, un altre dels organitzadors, Xavier Pla, ha comentat que de cara a l'any vinent estudiaran què poden fer per incloure més companyies i/o fer créixer el festival, tot i que ara per ara volen centrar-se en els tres dies d'activitats que es programaran aquest cap de setmana a Alcoletge.Comentaris

envia el comentari