Catalunya Diari

Els pares de la Pobleta de Bellveí desconvoquen la protesta i tornaran a portar els nens a l'escola

Els nens del poble han estat tres dies sense anar al col·legi per un desacord en el canvi de parada del transport escolar

Els alumnes de la Pobleta de Bellveí, al Pallars Jussà, han tornat aquest dijous a l'escola de la Plana de Mont-ros després de tres dies sense anar-hi com a protesta dels pares, per un canvi d'ubicació en la parada del transport escolar. Els pares han pres aquesta decisió pel bé dels nens però han explicat que seguiran lluitant per la seva reivindicació i esperen poder reunir-se aviat amb els responsables del Consell Comarcal del Pallars Jussà per abordar aquesta qüestió. Els pares demanen que el taxi segueixi recollint els nens a la plaça del poble, com s'ha fet sempre, i no als afores, en una cruïlla sense cap aixopluc pels dies de mal temps. Els veïns no entenen aquest canvi d'ubicació i lamenten la manca de flexibilitat del Consell Comarcal i del taxista.

Amb la nova ubicació de la parada de transport escolar els alumnes, en dies de pluja o neu, no tenen cap tipus d'aixopluc, cosa que a la plaça sí. Els veïns argumenten que la plaça és prou gran i permet a la furgoneta del transport escolar poder efectuar maniobres sense problema.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà, per la seva part, ha afirmat que no canviarà la nova parada del transport escolar i ha argumentat que aquest curs escolar s'ha fet el canvi d'ubicació per qüestions de coordinació de les diferents línies. Des del Consell el canvi s'ha justificat dient que en incorporar-se a la ruta el poble d'Envall, obliga a recollir els nens als afores per complir amb els horaris previstos. Mentre el Consell argumenta que recollir els nens a la plaça els suposa un increment de 15 minuts a la ruta, els pares diuen que no suposa més de 5 minuts.


Comentaris

envia el comentari