Catalunya Diari

Els temporers de Seròs desconvoquen l'aturada després del compromís dels empresaris de pagar-los el que fixa el conveni

Una quarantena de membres del col·lectiu s'han concentrat aquest matí davant de l'ajuntament però a la tarda ja tornaran al camp

L'alcalde de Seròs llegint la carta als temporers | LleidaDiari.cat

El grup de temporers que participen en la campanya de la fruita a Seròs i que aquest dijous van decidir no anar a treballar per exigir el compliment de les condicions que estableix el conveni del camp per part dels empresaris han acordat posar fi a l'aturada i, aquesta tarda, ja tornaran a treballar. Així ho han decidit després que l'alcalde de la localitat, Gabriel Pena, els hagi traslladat la carta del director dels serveis territorials de Treball a Lleida, Joan Santacana, que recull les condicions que estableix el conveni del camp i que són d'obligat compliment per part dels empresaris agraris. Després de reunir-se amb la quarantena de temporers que s'han aplegat davant de l'ajuntament aquest divendres, Pena s'ha compromès a penjar aquesta carta al consistori i a difondre-la a través del pregó municipal. Però el principal motiu que ha portat als temporers a desconvocar l'aturada ha estat que la immensa totalitat d'empresaris del municipi s'han compromès a pagar-los el salari que estableix el conveni del camp, que és de 6,18 euros l'hora.

Per la seva banda, l'alcalde Gabriel Pena ha valorat que els temporers hagin posat fi a l'aturada, després de la mediació que ha dut a terme amb Treball i amb els empresaris agraris del municipi. «El meu objectiu no és tant que treballin sinó que desenvolupin amb tranquil·litat allò que han vingut a fer», ha remarcat. Així mateix, Pena ha defensat la importància de reconèixer-los els drets, «perquè els tenen i perquè nosaltres que volem esdevenir un país independent hem de començar sent exemplars a l'hora de procedir envers aquells que vénen de fora». L'alcalde, però, ha volgut deixar clar que la majoria de pagesos estan fent les coses correctament i pagant el que toca als seus treballadors.

Tot i que l'aturada s'ha concentrat a Seròs, els temporers que denunciaven cobrar per sota del que marca la llei estarien treballant en diversos municipis del Baix Segre que és on els darrers dies ha començat la campanya de collita de la fruita de pinyol. A més, alguns d'ells segueixen denunciant que no se'ls garanteixen condicions dignes per allotjar-se i que s'han d'estar en coberts al mig del camp amb una important deficiència de serveis.


Comentaris

envia el comentari