Catalunya Diari

Les empreses d’esports d’aventura d’Àger no podran seguir actives per les restriccions pel risc d’incendi

Un acord reconeix als professionals del sector el dret a mantenir l'activitat econòmica

Les empreses d'esports d'aventura que operen a Àger, a la comarca de laNoguera, no podran mantenir la seva activitat per les restriccions del Pla Alfa 3 pel risc d'incendi, que prohibeixen als particulars visitar el Montsec, acampar i fer activitats esportives al medi natural durant aquests dies.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El consistori d'Àger, que ja va viure unes restriccions similars l'any 2019, va arribar a un acord amb el cos d'Agents Rurals pel qual s'establia un nou protocol a aplicar en cas de tancament del Massís del Montsec per risc d'incendi amb l'objectiu de reduir l'impacte sobre les activitats econòmiques de la Vall d'Àger.
 

Bones notícies per les empreses d'esports d'aventura d'Àger. Imatge del 12 d'agost.
Males notícies per les empreses d'esports d'aventura d'Àger | LleidaDiari.cat

Malgrat aquest acord, s'ha considerat que el risc que es produeixi un incendi és massa elevat, i Àger no podrà mantenir el Montsec obert ni tan sols per aquells turistes que contractin activitats a les empreses locals, com és el cas de les sis empreses que ofereixen vols en parapent, o les empreses de caiac.
 

D'aquesta manera, les empreses d'aventures han hagut de suspendre les activitats que tenien programades a l'espera que, una vegada el risc d'incendi no sigui tan elevat, puguin retornar a la seva activitat. També en el cas dels particulars, estan prohibides els activitats que puguin dur a terme pel seu propi compte, i, per tant, les passejades sense contractar una empresa especialitzada o les visites al Montsec estan limitades en els diferents controls d'accés que s'han habilitat en aquest entorn natural.

 


Comentaris

envia el comentari