Catalunya Diari

Detecten empreses a la demarcació que fan tests de coronavirus sense estar homologats

El Consistori en qüestió ha demanat a Salut Pública que n'acceleri la validació

Test ràpid per detectar la COVID-19
Imatge d'arxiu d'un test ràpid per detectar la Covid-19. | Catalunya Diari

El comitè d'emergència del Pla de Protecció Civil de Mollerussa ha tingut constància que empreses de la ciutat han realitzat tests de coronavirus a la plantilla coincidint amb el retorn a la feina malgrat tractar-se de tests encara pendents d'homologació. En aquest sentit, des del comitè s'ha demanat a Salut Pública que n'acceleri la validació. D'altra banda, la Policia Local ha detectat en les darreres hores un increment de la mobilitat a Mollerussa, en la majoria dels casos justificada per motius laborals després del decret que autoritza la represa de l'activitat en sectors no essencials. Tot i això, el cos ha denunciat tres persones per saltar-se el confinament i ja són 120 les actes aixecades des de l'inici de l'estat d'alarma.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Quant a les dades mèdiques, a Mollerussa hi ha registrades 31 persones amb positiu per covid-19, quatre de les quals es troben ingressades en centres hospitalaris i una altra està aïllada i sota control en un centre residencial de la ciutat, segons ha explicat l'alcalde de la població, Marc Solsona. D'altra banda, es mantenen en set les persones que han perdut la vida a causa del virus mentre que quatre persones més han aconseguit curar-se, segons dades facilitades pel CAP de Mollerussa.
 
 
Pel que fa al servei Ajude(M)ollerussa, ha rebut fins ara 382 trucades al 676 289 571, que han derivat en 328 accions directes que han dut a terme la cinquantena de persones voluntàries que hi col·laboren. Així mateix, també s'han dut a terme 344 seguiments telefònics a persones grans de la ciutat per conèixer la seva situació i possibles necessitats.

Comentaris

envia el comentari