Catalunya Diari

Endeguen una campanya a Lleida de recollida de menjar per animals

L’Ajuntament de Tàrrega construeix un centre d’acollida de gats

Cartell de l'esdeveniment
TarreGats prepara una campanya solidària a Lleida | Facebook

El supermercat Carrefour de Lleida acull aquest dissabte una campanya solidària de recollida d'aliments per a gats i gossos organitzada per l'associació TarreGats.

Segons han informat des de l'entitat, la recollida tindrà lloc des de les 9.00 fins a les 21.00 hores del dissabte i, tot el recaptat, es destinarà en diverses protectores de la demarcació. Aquesta no és la primera iniciativa d'aquest tipus que duen a terme des de TarreGats i, per aquest motiu, asseguren que és «impressionant» sentir la bona rebuda que acostumen a tenir entre la ciutadania.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Construcció d'un centre municipal d'acollida de gats a Tàrrega

D'altra banda, l'Ajuntament de Tàrrega du a terme les obres de construcció d'un centre municipal d'acollida de gats. Les instal·lacions s'habiliten en un pati situat al recinte de l'antic escorxador, al costat del Centre de Formació La Solana, i albergaran de forma transitòria els felins recollits del carrer mentre necessitin cures i tractaments o esperin de ser donats en adopció.

Per això, l'equipament es posarà a disposició de les entitats locals que atenen els gats ferals presents a la ciutat. De fet, la materialització del projecte respon a les peticions que aquests col·lectius han adreçat reiteradament al consistori. «Volem proporcionar un lloc on les entitats animalistes puguin acollir en bones condicions els gats abandonats o malferits», ha assenyalat la regidora de Serveis Municipals i Medi Ambient, Teresa Sala.

Entraran en funcionament a l'estiu

Els operaris de la Regidoria de Serveis Municipals s'encarreguen de les obres i usen materials constructius que la brigada tenia en estoc al seu magatzem. La disponibilitat de les instal·lacions, que entraran en funcionament a l'estiu, ajudarà també a consolidar l'aplicació d'un protocol amb relació a la recollida i l'assistència dels gats.

En aquest sentit, es recomana a la ciutadania d'avisar la Policia Local davant casos de gats abandonats o malferits. Els agents traslladaran els animals al centre d'acollida, on es posaran en mans de les entitats de protecció i assistència. La regidora Teresa Sala també ha subratllat la necessitat d'esterilitzar els gats i en cap cas abandonar els animals domèstics.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari