Catalunya Diari

Endesa amplia les mesures de seguretat per a millorar la protecció sobre l'avifauna a la Val d'Aran

Els nous dispositius aplicats a les barres i les bornes dels transformadors serviran per protegir les aus que puguin accedir a les instal·lacions
Imatge de les instal·lacions que la companyia Endesa ha millorat a la Val d'Aran
Imatge de les instal·lacions que la companyia Endesa ha millorat a la Val d'Aran | LleidaDiari.cat

Endesa, seguint la política mediambiental de la Companyia, ha instal·lat recentment a dues subestacions de la Val d'Aran uns sistemes d'aïllament per protegir l'avifauna que pugui accedir a les instal·lacions.

 

Aquesta actuació representa una millora de la fiabilitat, qualitat i continuïtat del servei a la comarca. Les millores s'han realitzat per tal d'ampliar les mesures de protecció per l'avifauna i per reforçar el servei a la instal·lació.

 

Concretament, s'han col·locat diversos dispositius d'aïllament a les barres i les bornes dels transformadors de les subestacions elèctriques d'Arties i Pont de Rei, ubicades als termes municipals de Naut Aran i Canejan, respectivament.

 

 

D'aquesta manera s'evita que els ocells rebin una descàrrega, sigui en posar-se o en entrar en contacte amb algun element en tensió de les subestacions. Això permetrà, d'una banda, garantir el correcte funcionament de la xarxa elèctrica i, per l'altra, reduir el risc d'electrocució d'aus que tota infraestructura elèctrica té intrínsecament associada. A més de la repercussió mediambiental, aquesta actuació també millora la qualitat del subministrament elèctric a 3.028 clients que depenen d'aquestes línies, ja que els contactes d'aus amb infraestructures elèctriques poden suposar la interrupció del servei. En concret se'n beneficien clients dels municipis de Naut Aran, Vielha i Canejan.Comentaris

envia el comentari