Catalunya Diari

Endesa detecta 2.166 casos de frau elèctric a la demarcació de Lleida

La companyia va localitat una mitjana de 130 casos de frau al dia arreu de Catalunya

El frau és un recurs il·legal que utilitzen algunes empreses i grans consumidors domèstics per abaratir la seva factura elèctrica | LleidaDiari.cat

Endesa va detectar durant el 2016 més del doble d'energia defraudada que l'any anterior. En concret es van comptabilitzar un total de 47.821 casos de frau elèctric gràcies a les inspeccions realitzades per part de la companyia, o el que és el mateix: 130 casos al dia, de mitjana. En el cas de Lleida, l'empresa va detectar durant l'any passat 2.165 casos de frau elèctric.

Segons les dades obtingudes, la companyia estima que només l'1% de l'energia defraudada correspon a casos de famílies amb pocs recursos, que es connecten a la xarxa de manera il·legal. Són, per tant, les empreses i els grans consumidors els que estan realitzant la gran part del frau elèctric, posant en perill la seva seguretat i la de les seves instal·lacions. I precisament és en aquest punt, la seguretat, on Endesa posa el focus de les operacions antifrau que realitzen constantment. Cometre frau elèctric no és només un acte delictiu i penat per la llei, sinó que implica posar en greu risc la seguretat i la salut de les persones que conviuen o estan pròximes al defraudador i a les instal·lacions que té manipulades. Connectar-se il·legalment a la xarxa o a un comptador pot causar electrocució i incendis no només a les mateixes instal·lacions, sinó també produir accidents similars a qui visquin a prop o entrin en contacte amb els elements manipulats.  

Tot això ens indica que el frau és, sobretot, un recurs il·legal que utilitzen algunes empreses i grans consumidors domèstics per abaratir la seva factura elèctrica a costa de la resta de consumidors. De fet, l'impacte negatiu del frau no repercuteix en les companyies elèctriques, sinó que, com succeeix amb el frau fiscal, afecta directament als recursos de la resta d'empreses i ciutadans, perquè es tradueix en un increment de la factura elèctrica. Endesa realitza accions efectives contra el frau amb el suport d'equips especialitzats i aplicant els avanços tecnològics a les xarxes intel·ligents.


Comentaris

envia el comentari