Catalunya Diari

Endesa reforma part de la xarxa elèctrica d'Alguaire

Aquests treballs, que han comportat una inversió de 21.000 euros, també suposen una optimització de la seguretat de la infraestructura

Imatge d'un transformador d'Endesa
Endesa reforma part de la xarxa elèctrica d'Alguaire per a millorar el servei al municipi | Endesa

Endesa ha acabat recentment els treballs de reforma i millora tecnològica de part de la xarxa elèctrica de mitjana tensió d'Alguaire, al Segrià. Així, l'actuació, que ha tingut una inversió de 21.000 euros aportats íntegrament per la Companyia, ha permès incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament a més de 2.900 clients del municipi.

Aquests treballs han consistit a adequar i reformar un centre de transformació, que s'ha dotat de noves tecnologies i s'ha telecomandat. D'aquesta manera, s'ha procedit a substituir de les tradicionals cabines elèctriques per unes d'última generació que incorporen un gas de característiques aïllants. Aquestes cabines, completament estanques, tenen una major capacitat d'extinció en cas que es produís algun incident i són més segures per als tècnics, quan han d'entrar al centre de transformació a fer treballs de manteniment i millora o a realitzar alguna maniobra.

Un equip d'actuació remota i un sistema de comunicacions

A més, s'ha introduït un equip d'actuació remota i un sistema de comunicacions que permetrà accionar a distància els dispositius de maniobra del centre de transformació des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona. Aquesta característica evita la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs.

Aquesta actuació forma part del pla d'inversió de la Companyia a la comarca del Segrià i té l'objectiu de dotar la infraestructura de distribució elèctrica dels darrers avenços i millores tecnològiques de manera que es guanya en seguretat i fiabilitat, fet que reverteix en un millor servei a tots els clients, ja que es dona una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat.


Comentaris

envia el comentari