Catalunya Diari

Endesa instal·la proteccions per a l'avifauna a una línia elèctrica de mitjana tensió als Alamús

La companyia ha folrat ponts, cables i grapes de sis suports que es troben ubicats al nucli de Vensilló

Imatge d'una de les proteccions que Endesa ha instal·lat en una línia elèctrica de mitjana tensió als Alamús | LleidaDiari.cat

Endesa ha folrat diversos elements d'una línia de mitjana tensió dels Alamús (Segrià), en el marc de la seva política mediambiental en matèria de protecció a l'avifauna. Aquesta actuació, que ha suposat una inversió per part de la companyia energètica de prop de 7.000 euros, ha de permetre reduir, d'una banda el risc elèctric de l'avifauna que hi habita o hi transita i, de l'altra, millorar la qualitat del subministrament elèctric als clients d'aquest municipi lleidatà, segons Endesa. La zona on s'ha realitzat l'actuació és al nucli de Vensilló, àrea on habiten aus protegides tals com ara l'àliga marcenca (Circaetus gallicus), el voltor comú (Gyps fulvus) o l'àliga cuabarrada (Aquila fasciata), entre altres.

En aquesta actuació, Endesa ha folrat ponts, cables i grapes de sis suports amb revestiments de silicona i carcasses protectores i aïllants. D'aquesta manera es vol evitar que una au que estigui reposant a la torre rebi una descàrrega quan, en alçar el vol, per exemple, l'ala entri en contacte amb un element conductor mentre encara està posada a l'estructura metàl·lica de la torre.

A més de la repercussió mediambiental, aquesta actuació també millora, de retruc, la qualitat del subministrament elèctric dels 1.260 clients dels Alamús que depenen d'aquesta línia, ja que els contactes d'aus amb infraestructures elèctriques poden suposar la interrupció del servei. Aquests treballs responen a la política mediambiental de protecció de la diversitat de la companyia al territori.


Comentaris

envia el comentari