Catalunya Diari

Endesa inverteix 52.000 euros per a millorar la xarxa elèctrica de Bellvís

S’ha estès una nova línia subterrània de mitjana tensió per tal de tancar una anella al municipi

Imatge del transformador d'Endesa
Imatge del transformador d'Endesa | Endesa

Endesa ha finalitzat recentment els treballs de millora i reforma tecnològica de la xarxa elèctrica de mitjana tensió de Bellvís, al Pla d'Urgell, amb l'objectiu d'incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament a més de 1.600 veïns del municipi. Els treballs, que han tingut una inversió de 52.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, han consistit en la posada en servei d'un nou tram de línia elèctrica de 25 kV, de 400 metres de longitud, entre dos centres de transformació. Aquesta intervenció ha permès enllaçar sis unitats situades dins del nucli urbà, la qual cosa significa tancar una anella elèctrica. Així, es possibilita que, en cas d'incidència o d'indisposició d'una de les línies que alimenten la població, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa, la qual cosa repercuteix no només en una reducció del temps de reposició, sinó en cap interrupció en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa.

  

A més, l'actuació s'ha completat amb la reforma integral d'un centre de transformació del municipi, en el qual s'ha substituït les tradicionals cabines per unes d'última tecnologia, molt més compactes i fàcils de maniobrar. Aquestes, incorporen un gas de característiques especialment aïllants, fet que les fa més segures i més robustes de cara a suportar ambients salins, humits o de forta pol·lució. Alhora, gairebé no requereixen manteniment, a diferència de les anteriors, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients.

A més, es deixa el centre de transformació a punt per tal de telecomandar-lo aviat, fet que permetrà accionar-lo a distància i evitar, així, el desplaçament de brigades en cas de necessitat, la qual cosa es tradueix en un menor temps d'interrupció si hi ha incidències. Aquesta actuació, que forma part de les actuacions de millora de les infraestructures elèctriques al Pla d'Urgell, és un pas més per dotar la xarxa ubicada en zones rurals dels darrers avenços tecnològics i garantir un millor servei als clients.


Comentaris

envia el comentari