Catalunya Diari

Endesa millora una línia elèctrica d'alta tensió a la Noguera

Els treballs s’han executat sense afectar el subministrament als usuaris dels nuclis urbans

Imatge de la línia elèctrica
Imatge de la línia elèctrica | LleidaDiari.cat

Endesa ha finalitzat recentment els treballs de millora tecnològica a un tram de 2,85 quilòmetres d’una línia d’alta tensió a 110 kV que neix a la subestació de Ponts, a la Noguera, i acaba a la de Cardona, al Bages. L’objectiu no és altre que el de reforçar la xarxa de transport sense alterar el subministrament elèctric als clients de Vilanova de l’Aguda i del seu nucli agregat de Ribelles, a la Noguera, on s’ha dut a terme els treballs.

Els treballs, que han suposat una inversió de gairebé 15.000 euros, han consistit a renovar els 2,85 quilòmetres de cable de terra de què disposa la línia (que comporta protegir-la de les descàrregues atmosfèriques) i els seus aparellatges associats. D’aquesta manera s’aconsegueix incrementar la fiabilitat d‘aquesta infraestructura de transport, no només per l’operativa diària, sinó per a garantir-ne el correcte funcionament en cas d’algun tipus d’anomalia. Per no alterar el funcionament de la línia, encara que s’ha realitzat un descàrrec d’energia elèctrica, s’ha redistribuït per altres línies i els clients no s’han vist afectats per manca de subministrament. Els treballs s’han realitzat des de terra, amb una màquina de tir que estén el cable per una guia i es va substituint el nou per l’antic. A més, s’han instal·lat uns elements de protecció del cablejat per evitar qualsevol incident mentre es realitzaven els treballs. 

 

Endesa té l'objecyiu de millorar la infraestructura a la comarca

Aquesta intervenció forma part dels plans d’inversió de la Companyia a la demarcació de Lleida i tenen l’objectiu de dotar la infraestructura de distribució elèctrica dels darrers avenços i millores tecnològiques de manera que es guanya en seguretat i fiabilitat, fet que reverteix en un millor servei a tots els clients. D'aquesta manera, els clients d'Endesa poden gaudir d'un millor subministrament elèctric dotat amb tots els avenços necessàris per al bon servei que presta la reconeguda companyia elèctrica.


Comentaris

envia el comentari