Catalunya Diari

Endesa reforça la xarxa de mitjana tensió al municipi de Torregrossa

Aquesta actuació que ha comportat una inversió de 240.000 euros

Endesa ha finalitzat recentment les obres de millora de la xarxa elèctrica de mitjana tensió al municipi de Torregrossa, al Pla d'Urgell, a les quals ha destinat un pressupost de més de 240.000 euros. L'objectiu d'aquestes actuacions ha estat crear dues noves anelles elèctriques, és a dir, augmentar la interconnexió entre les diferents línies del municipi per tal de poder realitzar maniobres que minimitzin l'afectació en cas d'eventuals incidents o avaries siguin d'origen propi o derivat d'agents externs. 

Malgrat que la nova infraestructura està ja en servei, l'empresa aquests dies està acabant el desmuntatge de les obres. Aquesta iniciativa, feta de manera coordinada i amb la col·laboració de l'Ajuntament, millora de manera directa el servei elèctric a tota la població de Torregrossa i de manera indirecta tant a la comarca del Pla d'Urgell com a la comarca de les Garrigues, ja que suposa una millora a la xarxa existent entre les dues comarques.

Les dues noves anelles elèctriques han permès unir dos centres de transformació que fins ara estaven aïllats, amb el consegüent enllaç, també, de les respectives línies elèctriques que en depenen. Això permet crear una malla en la xarxa de mitjana tensió del municipi, una operació que és cabdal perquè assegura que, en cas de puntes de demanda o d'una incidència en el servei –ja sigui pròpia o externa–, es pugui alimentar els clients afectats per vies alternatives mentre s'executen els treballs de maniobra, amb la qual cosa es minimitza el temps d'interrupció del servei i s'agilitza la seva resolució. De fet, amb aquesta intervenció, pràcticament tots els centres de transformació de Torregrossa estan interconnectats.

Imatge d'un treballador d'Endesa
Endesa reforça la xarxa de mitjana tensió al municipi de Torregrossa | LleidaDiari.cat

S'han reformat també els dos centres de transformació implicats

Així, s'han reformat també els dos centres de transformació implicats, un al carrer Borges Blanques i l'altre al carrer Lleida, als quals se'ls ha dotat de les últimes tecnologies. Els nous equipaments instal·lats incorporen unes cabines compactes, més fàcils de maniobrar, més segures i resistents. Igualment, disposen ara de tot l'equipament necessari per poder integrar-hi un sistema de telecontrol, que ha de permetre tenir aquests dos centres, monitoritzats i maniobrables de manera remota en tot moment.

Pel que fa al cablejat, entorn del centre de transformació del carrer Borges Blanques, que es troba a la zona de les escoles i del centre esportiu, s'han retirat 300 metres de cablejat, dos suports i se n'ha substituït un tercer. Pel que fa entorn del carrer Lleida, s'ha soterrat un quilòmetre de línia que fins ara passava per sobre d'edificacions particulars i s'han retirat 6 suports.

Amb aquest tipus d'actuacions, des de la Companyia es treballa per mantenir i millorar les instal·lacions, dotant-les de les darreres tecnologies i vetllant per al seu correcte funcionament i optimització amb l'objectiu de poder seguir oferint un servei de qualitat a tots els veïns i veïnes de la comarca del Pla d'Urgell i de tota Catalunya.


Comentaris

envia el comentari