Catalunya Diari

Endesa reforma part de la xarxa elèctrica de L'Albi per a millorar el servei

L’actuació ha consistit a enllaçar tres centres de transformació que fins ara no estaven connectats

Imatge de transformadors d'Endesa
Endesa renova tecnològicament part de la xarxa elèctrica de l'Albi per a millorar el servei | LleidaDiari.cat

Endesa ha acabat recentment els treballs per a reformar i millorar tecnològicament part de la xarxa elèctrica de mitjana tensió de L'Albi, a les Garrigues, amb l'objectiu d'incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament a més de 2.800 clients del municipi.

L'actuació, que ha tingut una inversió de 25.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, ha consistit en el tancament d'una anella elèctrica i la reforma d'un centre de transformació. Així, Endesa ha connectat tres centres de transformació que fins ara no estaven enllaçats entre si. D'aquesta manera, la xarxa ha quedat mallada i s'ha creat el que s'anomena tècnicament una anella elèctrica que, dit d'una altra manera, possibilita que, en cas d'incidència o d'indisposició d'una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa (tot recuperant més ràpidament potència i clients).

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

No és necessari cap interrupció del servei

La mesura repercuteix no només en una reducció del temps de reposició, sinó en el fet que, en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa, no és necessari cap interrupció del servei. Igualment, s'ha aprofitat l'operativa per adequar i reformar íntegrament un dels centres de transformació, que s'ha dotat de noves tecnologies i s'ha telecomandat. D'aquesta manera, s'ha procedit a substituir de les tradicionals cabines elèctriques per unes d'última generació que incorporen un gas de característiques aïllants.

Aquestes cabines, completament estanques, tenen una major capacitat d'extinció en cas que es produís algun incident i són més segures per als tècnics, quan han d'entrar al centre de transformació a fer treballs de manteniment i millora o a realitzar alguna maniobra. A més, s'ha introduït un equip d'actuació remota i un sistema de comunicacions que permetrà accionar a distància els dispositius de maniobra del centre de transformació des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona. Aquesta característica evita la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs.

Part dels plans d'inversió de la Companyia a la comarca de les Garrigues

Aquests treballs formen part dels plans d'inversió de la Companyia a la comarca de les Garrigues i tenen l'objectiu de dotar la infraestructura de distribució elèctrica dels darrers avenços i millores tecnològiques de manera que es guanya en seguretat i fiabilitat, fet que reverteix en un millor servei a tots els clients, ja que es dóna una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat.


Comentaris

envia el comentari