Catalunya Diari

Endesa reforma tecnològicament un centre de transformació a Torregrossa per a millorar el servei a 11 municipis

S’ha dotat la instal·lació de noves cabines compactes amb característiques aïllants i se l’ha deixat preparada per a dotar-la d’un sistema de telecomandament

Imatge del transformador d'Endesa | LleidaDiari.cat

Endesa ha finalitzat recentment els treballs de reforma tecnològica integral d'un centre de transformació de Torregrossa, al Pla d'Urgell, amb l'objectiu de millorar la qualitat i la continuïtat del servei dels clients d'aquesta població, així de com deu municipis més repartits entre les comarques del mateix Pla d'Urgell, l'Urgell i la Noguera. L'actuació, que ha suposat una inversió superior als 23.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, ha consistit a dotar aquesta instal·lació de les últimes tecnologies. Així, el nou equipament, prefabricat, incorpora unes cabines compactes, més fàcils de maniobrar i que disposen d'elements amb característiques especialment aïllants, fet que les fa més segures i robustes de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol·lució. Igualment, gairebé no requereixen manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients.

A més, s'ha deixat aquest centre de transformació preparat per a poder disposar aviat de telecomandament, és a dir, que tindrà instal·lat un sistema de telecontrol, que consisteix amb un seguit d'equips d'actuació remota i un sistema de comunicacions que permet accionar a distància els dispositius de maniobra del centre de transformació des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona. Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs. D'aquesta manera s'estalvia temps en la localització d'avaries i s'agilitza, en molt, la resolució i el temps d'interrupció del subministrament elèctric.

Aquests treballs, que formen part dels plans d'actuació de la Companyia a la demarcació de Lleida, suposen millorar la maniobra de la xarxa de mitjana tensió, amb la qual cosa se'n beneficiaran veïns de Mollerussa, Torregrossa, Castellnou de Seana, Vila-sana i Golmés (al Pla d'Urgell), Agramunt, Montgai, Penelles, Bellcaire d'Urgell i Bellmunt d'Urgell (Noguera), i de Castellserà, a l'Urgell.


Comentaris

envia el comentari