Catalunya Diari

Endesa reforma la xarxa elèctrica de baixa tensió de Florejacs i Palou, a la Segarra, per optimitzar-ne el servei

La companyia ha substituït la totalitat del cablejat existent per gairebé dos quilòmetres i mig de xarxa trenada tant al casc urbà com als afores d'ambdues poblacions

Endesa ha finalitzat els treballs de millora tecnològica de la xarxa elèctrica de baixa tensió dels pobles de Florejacs i Palou, al municipi de Torrefeta i Florejacs (Segarra), l'objectiu dels quals és incrementar la seguretat de les infraestructures, minimitzar el seu impacte visual i, sobretot, millorar la qualitat i la continuïtat del servei als veïns. L'actuació, que ha tingut un cost per a Endesa de 42.800 euros, ha consistit en la substitució integral de la xarxa aèria convencional de baixa tensió i, en total, s'han instal·lat dos quilòmetres i mig de nou cable trenat. La xarxa trenada representa una reducció important de les mides i l'amplitud física de la línia, ja que les tres fases es mantenen unides, però aïllades, tot evitant contactes no desitjats per culpa del vent o d'altres agressions externes. Aquest nou disseny de la xarxa, a més, és més robust i resistent als fenòmens meteorològics adversos, alhora que es guanya en seguretat, segons destaca la companyia.

L'actuació també ha comportat la retirada de les cadiretes de suport que subjectaven l'antiga xarxa, amb la qual cosa es millora l'impacte visual de les infraestructures, segons Endesa. A més, el nou cablejat té una secció més gran, la qual cosa permet repartir millor les càrregues, garantir un subministrament més estable, absorbir eventuals puntes de consum, donar resposta al creixement vegetatiu i atendre possibles nous clients que hi pugui haver en aquesta zona de la Segarra. Els treballs formen part de les actuacions que Endesa porta a terme a la demarcació de Lleida i tenen l'objectiu de dotar la infraestructura de distribució elèctrica de la Segarra dels darrers avenços i millores tecnològiques que permeten donar més seguretat i fiabilitat als clients de la comarca.


Comentaris

envia el comentari