Catalunya Diari

Endesa renova tecnològicament part de la xarxa elèctrica de Tàrrega

A més, s'ha tancat una anella elèctrica i s’ha soterrat un tram de línia aèria de mitjana tensió ubicada a la pedania de Claravalls

Imatge de transformadors d'Endesa
Endesa renova tecnològicament part de la xarxa elèctrica de Tàrrega per a millorar el servei | LleidaDiari.cat

Endesa ha finalitzat recentment els treballs de renovació tecnològica de part de la xarxa de mitjana tensió de Tàrrega amb l'objectiu de reforçar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric als clients de la capital de l'Urgell.

Aquesta actuació, que ha tingut un pressupost d'aproximadament 144.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, també reverteix en un increment de la resistència i fiabilitat de la xarxa al municipi.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Reforma de tres centres de transformació

Els treballs han consistit en la reforma de tres centres de transformació amb elements d'última tecnologia, als quals s'han telecomandat i s'hi han instal·lat noves cabines. El telecomandament consisteix a dotar-los d'una sèrie d'equips d'actuació remota i un sistema de comunicacions que permet accionar a distància els dispositius de maniobra de les unitats des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona. Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs. D'aquesta manera s'estalvia temps en la localització d'avaries i s'agilitza, en molt, la resolució i el temps d'interrupció del subministrament elèctric.

Quant als centres de transformació, el nou sistema suposa una millora substancial en la seguretat respecte a l'anterior sistema, ja que substitueix les antigues cabines per unes de noves amb un gas de característiques especialment aïllants. Aquestes cabines, completament estanques, tenen una major capacitat d'extinció en cas que es produís algun incident i són més segures per als tècnics, quan han d'entrar al centre de transformació a fer treballs de manteniment i millora o a realitzar alguna maniobra.

 

Agilitzar el restabliment del servei

A més, a la pedania de Claravalls s'ha mallat un d'aquests centres de transformació. D'aquesta manera, s'ha tancat una anella elèctrica, imprescindible per tal que, davant d'una incidència, la xarxa es pugui alimentar per vies alternatives i minimitzar, així, el temps d'interrupció del subministrament als clients. A més d'agilitzar el restabliment del servei, es redueixen els temps de maniobra i es faciliten les tasques de manteniment.

En la mateixa reforma, s'ha aprofitat per soterrar un tram de línia aèria de mitjana tensió i s'ha reorganitzat la xarxa de baixa tensió del nucli agregat amb l'objectiu de fer-la més eficient. Aquesta actuació forma part del conjunt d'actuacions que Endesa promou per a la millora de les seves infraestructures i del subministrament elèctric a la comarca de l'Urgell, totes elles enfocades a la progressiva adaptació de les instal·lacions de la Companyia a les darreres tecnologies del sector.


Comentaris

envia el comentari