Catalunya Diari

Endesa repara definitivament una línia de mitjana tensió de Vielha

Els treballs han consistit a substituir dos pals de fusta malmesos pel temporal Gloria amb l’ajuda d’un helicòpter

Imatge de l'helicòpter que ha dut a terme la reparació
Aquesta actuació també ha permès recuperar i reforçar la qualitat | LleidaDiari.cat

Endesa ha finalitzat la reparació definitiva d'una línia elèctrica de mitjana tensió a 25 kV ubicada al terme municipal de Vielha, a la Vall d'Aran, que estava en situació precària arran del temporal Gloria del passat gener.

Així, no només s'ha recuperat al 100% la instal·lació, sinó que s'ha augmentat la seva fiabilitat i seguretat, donada la situació crítica que viu el país i que obliga, com no pot ser d'altra manera, a reforçar les infraestructures per tal d'assegurar la continuïtat i qualitat del servei a tota la ciutadania confinada a casa seva i, en especial, als equipaments sanitaris.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La renovació de dos pals de fusta ubicats als extrems de la línia

L'actuació ha consistit en la renovació de dos pals de fusta ubicats als extrems de la línia, que van quedar malmesos pel temporal Gloria. Aquest episodi va posar de manifest la seva singularitat històrica: quatre fenòmens meteorològics diferents (vent, pluja, neu i llevantada) van succeir-se de forma simultània arreu del territori i es van perllongar durant quatre dies. L'orografia del terreny, que dificultava l'accés directe a la ubicació, ha requerit la presència d'un helicòpter per tal de substituir els suports danyats d'una manera més ràpida, segura i eficient.

Malgrat l'estat d'alarma decretat al país, aquesta actuació s'ha dut a terme igualment per tal de garantir el servei a tothom i, especialment, als equipaments crítics, mentre duri la pandèmia. Així, la Companyia ha posat en marxa un Pla de Contingència a Catalunya per tal de preservar la normalitat del subministrament elèctric de tots els centres sanitaris públics i de la xarxa hospitalària d'utilització pública.

L'operació permet normalitzar el servei a més de 500 clients de les pedanies d'Aubèrt, Betlan, Mont, Montcorbau i Vila, totes elles pertanyents al municipi de Vielha e Mijaran. D'aquesta manera, tots aquells clients que estaven alimentats per una via alternativa des de l'episodi del Gloria com a solució temporal han recuperat la connexió original.


Comentaris

envia el comentari