Catalunya Diari

Engeguen una campanya per promoure el consum de carn autòctona del Pirineu

'La conservació del paisatge a la taula' vol millorar el coneixement de les persones consumidores sobre les diverses peces de carn i les maneres de cuinar-les

Un carnisser de Tremp tallant costelles de corder | LleidaDiari.cat

El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha engegat una campanya per promoure el consum de carn autòctona i donar a conèixer les diferents possibilitats de cuinar-la. Amb el lema 'La conservació del paisatge a la taula', la campanya es destina a carnisseries, restaurants escoles i altres espais públics per a millorar el coneixement de les persones consumidores sobre les diverses peces de carn existents de les races de bestiar autòctones i les maneres de cuina.

Així, es fa valdre les diferents races ramaderes com la vaca pallaresa, la vaca bruna, l'ovella xisqueta, l'ovella aranesa, la cabra pirinenca i el cavall pirinenc català. La campanya és el resultat d'un estudi i compta amb la col·laboració de les principals associacions ramaderes de l'àmbit del parc.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Així, per cada tipus de carn, la guia incorpora una il·lustració i un llistat amb les diferents coccions i les peces més indicades per a cada tipus de cocció, des de les més habituals fins a les més desconegudes. La iniciativa s'emmarca en la promoció de l'activitat ramadera i agrícola i el Parc mostra el compromís amb un sector actiu per a la conservació del patrimoni natural i el paisatge agroramader de les zones de muntanya.

Descomptes de fins al 30% en carn de corder a carnisseries del Pallars Jussà

La festa de 'La Gran costellada de corder' que es va programar al Pallars Jussà pels dies 30 i 31 de març va incentivar el consum de proximitat d'aquest producte. Un total de dotze carnisseries es van sumar a la iniciativa i entre el 25 i el 30 de març van aplicar descomptes del 30% a la carn de corder de la comarca. El 15% del descompte l'assumeix el ramader i del 15% restant se'n fa càrrec el punt de venda.

Els Ajuntaments de la comarca es van comprometre a tenir obertes i en bon estat les quinze àrees de barbacoes per recuperar la tradició de fer carn a la brasa. En l'edició de l'any passat d'aquesta festa, la carn de venda de carn de corder es va triplicar. Les carnisseries del Jussà esperen aconseguir els mateixos resultats aquest any. Agnés Fondevila, de la Carnisseria Fondevila, va explicar que ofereixen importants descomptes en la carn de corder amb l'objectiu d'incentivar-ne el consum i reivindicar el consum de proximitat.


Comentaris

envia el comentari