Catalunya Diari

Ensenyament vol impartir a Agramunt una oferta formativa relacionada amb l'elaboració del torró

El conseller Bargalló posa com a exemple el model dels cicles formatius de Mollerussa

El conseller d'Ensenyament amb l'alcalde d'Agramunt
El conseller d'Ensenyament amb l'alcalde d'Agramunt | LleidaDiari.cat

El Departament d'Ensenyament té la voluntat d'establir a Agramunt una oferta formativa vinculada amb l'elaboració del torró. Així ho ha anunciat aquest dijous el conseller Josep Bargalló en una visita als centres educatius del municipi on ha volgut posar de manifest que aquest sector productiu «no té una oferta formativa clara».

Bargalló ha posat com a exemple el model que s'està seguint a l'Institut Mollerussa on la Formació Professional «està molt lligada amb les empreses potents del municipi i la comarca», ja que hi ha cicles relacionats amb l'activitat agropecuària, l'hípica i també el treball de la pedra natural.

El conseller ha remarcat que l'objectiu del Departament és «millorar l'FP per fer ofertes concretes per sectors concrets i no centralitzats sinó lligats on està el sector, per la qual cosa, Agramunt pot ser un bon lloc on posar-nos, arremangar-nos i treballar-hi».

  

La vila d'Agramunt és coneguda principalment per les diverses fàbriques i obradors de torró artesanal que representen un important pes de l'economia productiva del municipi. Fins i tot s'hi celebra cada mes d'octubre una Fira dedicada exclusivament al torró artesanal i la xocolata a la pedra. Ensenyament ha detectat un buit en la formació professional d'aquest sector i és per això que vol implantar a l'institut del municipi aquesta oferta formativa.

El conseller Bargalló però, no ha precisat encara quin format tindrà aquesta formació ni quan es podria començar a impartir. Bargalló ha començat aquest dijous a Agramunt una «sèrie continuada i sostinguda» de visites a tot el país per veure com està el sistema educatiu i detectar quines són les principals necessitats de millora i propostes de futur. 


Comentaris

envia el comentari