Catalunya Diari

Entitats de les Garrigues s'uneixen contra la violència envers les dones

Comptarà amb la representació d’una obra de teatre, una exposició de valors i l’elaboració de fulletons informatius

Imatge d'arxiu | Cedida

El Consell Comarcal de les Garrigues, el grup de teatre Rellotge de Sorra Garriguenc, la Federació d'Associacions de Dones de les Garrigues, l'Institut Català de les Dones, els Ajuntaments dels municipis garriguencs i diferents entitats de la comarca han impulsat la campanya 'Per unes Garrigues lliures de violències, Donem la cara!', per sensibilitzar contra les violències envers les dones.

La iniciativa, que convida a la ciutadania a donar suport a les dones que pateixen violències, comptarà amb la representació d'una obra de teatre en diferents municipis de les Garrigues, en què es reptarà al públic a identificar diferents tipus de violència. La primera representació tindrà lloc, dissabte, 23 de febrer, a les 19.30 hores, al Vilosell.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Conjuntament es mostrarà una exposició de valors per conscienciar a la població sobre aquells que propicien la violència en oposició amb els que l'eviten. A més, s'han preparat uns fulletons informatius que analitzen la discriminació que han patit les dones al llarg de la història, identifiquen diferents tipus de violències, expliquen les relacions sanes de parella i indiquen a la ciutadania que poden fer quan coneguin alguna situació de violència.

Aquesta campanya de sensibilització contra les violències a les dones és finançada pels Ajuntaments de les Garrigues i a través del Pacte d'estat contra la violència 'Per una societat lliure de violència del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat'.

 

Mites sobre l'amor romàntic a Tàrrega

En el marc del 14 de febrer, conegut popularment com el Dia dels Enamorats, l'Ajuntament de Tàrrega va posar en marxa una nova acció divulgativa que volia fer reflexionar la ciutadania sobre la relació entre els mites de l'amor romàntic i la violència de gènere. La iniciativa s'emmarcava dins la campanya Digues Prou No Estàs Sola, amb què la Regidoria de Polítiques d'Igualtat sensibilitza contra les conductes masclistes i la violència de gènere.

Així, es van editar fulletons explicatius i cartells alertant sobre els perills de patir violència de gènere associats als falsos mites de l'amor romàntic. Paral·lelament, i fins al 18 de febrer, també es va llançar a xarxes quatre vídeos que recreen aquest tipus de situacions. En la gravació dels vídeos hi ha participat alumnat de 1r de Batxillerat d'Arts Escèniques de l'EASD Ondara.


Comentaris

envia el comentari