Catalunya Diari

Entra en erupció el volcà de l'illa de La Palma

Les autoritats canàries preveuen que s'hagin d'evacuar les zones situades a dos quilòmetres a la rodona

El volcà 'Cumbre Vieja' de l'illa de La Palma ha entrat en erupció a les 15.12 hores d'aquest diumenge amb una espectacular columna de fum i explosions de lava i roques piroclàstiques.
 

L'erupció s'ha produït a la coneguda com a Montaña Rajada, al municipi de El Paso, després d'una setmana amb multitud de petits sismes –més de 1.450 registrats- de fins a 4 graus a l'escala de Richter.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Les autoritats canàries preveuen que s'hagin d'evacuar totes les zones situades a dos quilòmetres a la rodona del lloc de l'erupció i ja abans s'havia decidit traslladar les persones amb mobilitat reduïda. «El volcà ha entrat en erupció a la Palma en una zona forestal. Molta precaució», ha informat el president de Canàries, Ángel Víctor Torres. 

La columna de fum del volcà en erupció a l'illa de La Palma, el 19 de setembre del 2021 (Horitzontal)
La columna de fum del volcà en erupció a l'illa de La Palma | LleidaDiari.cat

Ja s'han desallotjat unes 300 persones

«Acabo d'informar al president del govern d'Espanya. Aquesta tarda estaré al comitè director del Pevolca per avaluar la situació», ha continuat Torres. El cabildo de La Palma ha demanat a la població «extremar les precaucions» i no apropar-se a la zona de l'erupció per evitar riscos innecessaris.
 

«Igualment, és molt important mantenir netes les carreteres perquè puguin ser utilitzades per tot l'operatiu terrestre», ha precisat el cabildo, que també ha informat del tancament de l'LP-212 a Tacande i la recomanació de no circular per l'LP-2, entre Las Manchas i Tajuya.
 

L'alcalde de El Paso ha confirmat que ja s'han desallotjat unes 300 persones del municipi –que vivien als llocs més propers a l'erupció- i que han estat reallotjades al camp de futbol


Comentaris

envia el comentari