Catalunya Diari

Entrades a la venda per a ‘Moments Màgics Espais Únics' a Cervera

Una quinzena d’alumnes de l’Escola de Dansa Montse Esteve de Guissona i de DAS Dance Arts Studios de Cervera han assajat aquest cap de setmana amb els ballarins de la companyia de dansa Sol Picó

Assajos a l'escola de dansa Montse Esteve
Assajos a l'escola de dansa Montse Esteve | LleidaDiari.cat

A partir de les 19.00 hores d'aquest dilluns es posen a la venda les entrades pel 'MMEU' Moments Màgics Espais Únics, el repertori artístic de Cervera Capital Cultura Catalana 2019 a set espais singulars de la ciutat.

La primera edició de Moments Màgics Espais Únics (MMEU), anomenada 'Sota Teulada', proposa nou activitats diferents durant el cap de setmana del 8 al 10 de març en set ubicacions com el carreró de les Bruixes, Cal Corominas, la Biblioteca de la Universitat, la cuina de la Casa Duran i Sanpere, el Paranimf de la Universitat, l'Arxiu Comarcal de la Segarra i La Farinera. Durant aquests tres dies, a Cervera es veuran els espectacles de Mazoni, Sol PicóBeth Rodergas, 'Les Veus Silents de la Passió Medieval' i tastos gastronòmics, entre altres.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El 'MMEU' ofereix accions artístiques de petit format i poca durada

El 'MMEU' ofereix accions artístiques de petit format i poca durada, on la música, el teatre, la dansa, la poesia, l'art urbà o la gastronomia serviran perquè els espectadors descobreixin espais i racons de Cervera. El projecte preveu dues edicions, 'Sota Teulada', i a 'Cel Obert', que se celebrarà al mes de juliol. Els actes previs al MMEU ja han començat aquest cap de setmana, en el qual una quinzena d'alumnes de l'escola de dansa Montse Esteve de Guissona i DAS Dance Arts Studios de Cervera han assajat amb els ballarins de la companyia de dansa Sol Picó.

L'artista alacantina actuarà a la capital de la Segarra el dissabte 9 de març.El divendres 8 de març, Jaume Pla, Mazoni, presentarà el seu nou disc, 'Carn, os i tot inclòs', un exercici de reinvenció i simplificació de les seves cançons per mostrar l'essencial: la melodia i la lletra. Mazoni, Cal Corominas, divendres 8 de març, 20.00, 21.30 i 23.00 hores. Preu: cinc euros.

Combat poètic entre Dani Orviz i Salva Soler

El mateix divendres, el Paranimf de la Universitat de Cervera acollirà un combat poètic entre Dani Orviz i Salva Soler, dos dels referents del moviment 'Poetry Slam', que presenta el 'show' com un enfrontament de boxa, en el qual el públic decideix el guanyador. Dani Orviz VS Salva Soler, Paranimf de la Universitat de Cervera, divendres 8 de març, 21.00 i 22.30 hores. Preu: cinc euros. Abans del combat poètic, 240 alumnes de 3r i 4t d'ESO de l'IES Antoni Torroja i de l'IES La Segarra gaudiran d'una sessió adaptada de poetry slam, a càrrec de Salva Soler, un dels participants en l'actuació.

La iniciativa respon a la demanda dels mateixos instituts perquè els estudiants coneguin aquest format innovador de poesia urbana. Aquesta acció s'emmarca en la voluntat de Cervera Capital Cultura Catalana 2019 d'acostar les manifestacions artístiques a nous públics.

Actuacions de la ballarina Sol Picó i Beth Rodergas

L'endemà, dia 9 de març, destaquen les actuacions de la ballarina Sol Picó, acompanyada de la seva companyia, i de la cantautora Beth Rodergas. Sol Picó oferirà l'espectacle 'Halab', que fa referència al nom que rebia antigament la ciutat siriana d'Alep, i que reflexiona sobre el drama humanitari dels refugiats.

En el muntatge, quinze alumnes de l'escola de dansa Montse Esteve de Guissona i DAS Dance Arts Studios de Cervera, amb la música en directe de la soprano Begoña Alberdi, acompanyaran Sol Picó, en una peça coreografiada i interpretada per ella. Companyia Sol Picó, 'Halab', Farinera, dissabte 9 de març, 19.30 i 21.00 hores. Preu: cinc euros. Beth Rodergas, 'Família', Cal Corominas, dissabte 9 de març, 21.30 i 23.00 hores. Preu: cinc euros.

'Les Veus Silents de la Passió Medieval'

La Biblioteca de la Universitat de Cervera acollirà dissabte i diumenge 'Les Veus Silents de la Passió Medieval', un homenatge a les dones que acompanyen Jesucrist poc abans de la seva mort i crucifixió. Clàudia, la dona de Ponç Pilat, Verònica, que acompanya Jesús a la creu, la seva mare, la Verge Maria, i Maria Magdalena, la primera persona que veu a Crist ressuscitat.

'Les veus silents de la Passió Medieval', Biblioteca de la Universitat de Cervera, dissabte 9 de març, 18.00 i 20.00 hores i diumenge 10 de març, 13.00 hores. Preu: cinc euros. L'àmbit gastronòmic també aportarà el seu vessant innovador a Cervera Capital Cultura Catalana 2019. Així, divendres 8 i dissabte 9 de març, el xef Sergi Ortiz i el sommelier Juanjo Ceresuela realitzaran un maridatge en format japonès i italià, respectivament, amb productes de la comarca de la Segarra. L'activitat es durà a terme a la cuina de la Casa Museu Duran i Sanpere. Tast maridatge de fusió cerverina, Casa Museu Duran i Sanpere, divendres 8 i dissabte 9 de març a les 20.30, 21.30 i 22.30 hores. Preu: vint euros. Aforament: 25 persones.

 

El mític Carreró de les Bruixes acollirà la 'Carretada de Contes'

El mateix dissabte 9 de març, el teatre familiar i la recuperació patrimonial seran protagonistes de la programació. El mític Carreró de les Bruixes acollirà la 'Carretada de Contes'. La companyia La Guilla Teatre explicarà les aventures de la Filigrana Gràcia i en Joseph Tour, acompanyats del seu carro d'històries, amb el qual practiquen el seu ofici: el de trobadors.

La recuperació del patrimoni musical que es conserva a l'Arxiu Comarcal de la Segarra és la base del concert que interpretarà el Quartet Teixidor. A través de la formació, es podran sentir 'Les set últimes paraules de Crist a la Creu' de Haydn i el segon dels sis quartets de Josep Teixidor, del qual només n'hi ha una còpia manuscrita a l'Arxiu.  'Carretada de Contes', Companyia La Guilla Teatre, Celler del Carreró de les Bruixes, dissabte 9 de març a les 11.30 i 17.30 hores i diumenge 10 de març a les 11 hores. Preu: cinc euros. Teixidor, Arxiu Comarcal de la Segarra, dissabte 9 de març a les 12.30 i 19.00 hores i diumenge 10 de març a les 12.00 hores. Preu: cinc euros.


Comentaris

envia el comentari