Catalunya Diari

Enxampen in fraganti un caçador utilitzant llaços no selectius a Cervià de les Garrigues

És la segona vegada en menys de quatre mesos
Imatge de la troballa
Imatge de la troballa | @agentsruralscat

Membres del cos d'Agents Rurals han identificat el cap de setmana in fraganti per segona vegada en menys de quatre mesos una mateixa persona de Cervià, a la comarca lleidatana de les Garrigues, utilitzant llaços no selectius per a la captura i mort de fauna. Segons han informat els Agens Rurals a través de les xarxes socials, les investigacions van iniciar-se fa un parell d'anys. Presumptament aquest tipus de trampes anaven dirigides per a la captura de peces de caça major.

Imatge de la troballa
Imatge de la troballa | @agentsruralscat

 

En ambdós casos es tractaria del mateix delicte i de la mateixa manera d'actuar, fet que podria constituir un presumpte delicte continuat, un agreujant que pot comportar sancions amb la meitat superior de la condemna penal. En aquest sentit, els Agents Rurals expliquen que si qualsevol persona es troba amb alguna d'aquestes trampes, el més aconsellable és no tocar-la i donar-ne avís el més aviat possible.

 

Gràcies a les imatges facilitades i publicades pels Agents Rurals al seu perfil de Twitter, es poden veure el tipus de llaç selectiu que utilitzen per a la captura i mort de fauna. D'aquesta forma, es poden identificar i, avisar si cal, als professionals perquè els recullin i iniciïn els tràmits sancionadors corresponents.

 

Altres actuacions similars del Agents Rurals a la demarcació

Cal recordar, que la setmana passada els Agents Rurals van denunciar tres pescadors furtius en una zona de pesca controlada a la localitat lleidatana d'Alfarràs. Segons han informat els Agents Rurals, els denunciats no duien ni llicència de pesca, ni permís de la zona. A més pescaven en una zona prohibida tot i estar senyalitzada la prohibició de fer-ho. És per això que, durant aquest servei, comissem tres canyes.

 

Paral·lelament, els Agents Rurals han inspeccionat també el passat cap de setmana a quatre caçadors al terme municipal de Puiggròs. En aquest cas van tramitar dues denúncies per caçar conills en època de veda i dues denúncies més per no recollir les beines dels cartutxos. Finalment, van comissar les armes utilitzades i la caça obtinguda.Comentaris

envia el comentari