Catalunya Diari

ERC creu que és «urgent i molt necessari» que Interior incorpori efectius al Parc de Bombers del Pont de Suert

El cap del Parc va anunciar que el 30 de juny tancaran les instal·lacions si no s'incorpora més personal

Imatge de l'exterior de l'edifici del Parc de Bombers del Pont de Suert | LleidaDiari.cat

ERC creu que és «urgent i molt necessari» que la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments afronti les demandes d'incorporar nous efectius per tal d'evitar el tancament del Parc de Bombers voluntaris del Pont de Suert, fet que, segons la formació, seria «altament perjudicial» per a l'Alta Ribagorça. ERC argumenta que si la necessitat de bombers de proximitat és necessària tot l'any, encara ho és més a l'estiu, quan el risc d'incendis és elevat i la població es multiplica per l'afluència de turistes. Davant d'aquesta situació, els veïns de la Ribagorça s'han començat a mobilitzar, alguns fallaires portaran aquesta nit la inscripció 'Volem bombers', i han programat reunions informatives als municipis de la comarca. El cap del parc va anunciar el tancament de les instal·lacions pel pròxim 30 de juny si el departament d'Interior no hi incorpora més efectius.

Les reunions dels veïns dels municipis de Vilaller i El Pont de Suert es faran a aquest últim municipi aquest dissabte, 24 juny, a les 19.30 h. I el dimecres dia 28 de juny a les 19.30 es farà la de Vilaller. Les trobades són informatives i per concretar accions comunes a dur a terme per defensar el Parc de Bombers voluntaris del Pont de Suert. ERC explica que els parcs més propers es troben a Tremp i Vielha, a 1 hora aproximadament de trajecte fins al Pont de Suert. Cosa que consideren que és «inadmissible», ja que l'eliminació d'aquest Parc generaria un greu perjudici per als ciutadans i ciutadanes de l'Alta Ribagorça .

La formació republicana agraeix als voluntaris els serveis prestats durant els 34 anys d'existència del parc, ja actuen en una àrea molt gran que també inclou gran part de la comarca veïna de la Ribagorça Oriental (Aragó), sobretot pel pas de la perillosa i transitada carretera N-230, l'eix viari internacional que uneix Lleida amb França, considerada entre les 10 carreteres més perilloses de l'estat segons el Programa Europeu d'Avaluació del Risc a la Carretera (EuroRAP).


Comentaris

envia el comentari