Catalunya Diari

ERC denuncia als Mossos un incendi a les portes d'un acte electoral a Cervera

El fum que treien uns envasos de plàstic que cremaven sobre una barbacoa portàtil al vestíbul del Centre Obrer han cridat l'atenció dels assistents, entre els quals hi havia el conseller El Homrani

El candidat d'ERC a la Paeria de Cervera, Joan Santacana, ha presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra després que algú calés foc intencionadament al vestíbul del Centre Obrer de la localitat, on s'estava celebrant aquest diumenge la presentació del cap de llista dels republicans a les eleccions vinents municipals, en un acte que comptava amb la presència del conseller de Treball, Chakir El Homrani. En mig de l'acte, el fum que treien uns envasos de plàstic que cremaven sobre una barbacoa portàtil a les portes del Centre han cridat l'atenció dels assistents. 

Santacana ha explicat que es va poder treure els objectes encesos a l'exterior i es va apagar el foc, que no va calar en les estructures de l'edifici. Va afegir que tenint en compte que no sembla un fet fortuït, ha decidit denunciar els fets. L'incident va fer parar la presentació uns deu minuts.

Insults i amenaces a l'alcalde de Cervera

L'alcalde de Cervera, Ramon Royes, va presentar fa uns dies una denúncia davant els Mossos d'Esquadra pels «insults i amenaces» que està rebent des que s'oposés a retirar la pancarta que demana la llibertat dels presos independentistes durant l'homenatge al pentacampió de moto GP i veí de la localitat, Marc Márquez. Segons Royes, un dilluns al bell mig de la plaça Major de Cervera dos individus li van dir «fill de puta», després de cridar un «Visca Espanya!». Així mateix, assegura que durant aquests dies ha seguit rebent insults, fins al punt de rebre aquest dijous una carta signada pels Legionaris d'Espanya.

En aquest document, es pot llegir: «Ramon: Alcalde radical. Espanya està pendent de tu, ja ho veuràs. No et Penso que te n'aniràs de rosetes, però amb grans espines». A la carta se li adjunta un dibuix en el qual es pot apreciar a Artur Mas, Raül Romeva i Oriol Junqueras muntats en un sidecar, sota el títol de «La gran evasió». Paral·lelament, al lateral del dibuix s'ha escrit: «Els presos estan a la presó Perquè s'han saltat la llei, igual que tu te l'estàs Saltant i aviat, tu també, ja ho veuràs». «En aquestes fotos faltes tu Ramon Royes. Un pocavergonya, traïdor, miserable i mesquí que estàs cobrant un sou que et paguem els espanyols», sentencia l'escrit que acompanya la il·lustració. Finalment, l'alcalde de Cervera assegura que «Seguirem denunciant als fets, però ho hem de fer junts».


Comentaris

envia el comentari