Catalunya Diari

ERC denuncia que la presidenta d'una mesa electoral d'Aitona va acceptar una papereta ratllada

La responsable de la taula primer la va donar per nul·la i en acabar el recompte va revalidar-la com a bona

Les eleccions del 10-N, en arxiu
Imatge d'arxiu de les eleccions de diumenge | Catalunya Diari

ERC d'Aitona reclama a la Junta Electoral la revisió d'una papereta. Es tracta d'una papereta al Congrés la qual estava senyalada amb una X de dalt a baix.

Els republicans denuncien que inicialment la mesa la van donar per nul·la, però que un cop acabat el recompte, la presidenta de la taula electoral va voler revalidar-la de nou, donant-la llavors per bona.

Els apoderats d'ERC van demanar que constés en acta

Els republicans recorden que quan una papereta està 'ratllada' de dalt a baix, aquesta automàticament és nul·la. Per aquesta raó, i perquè quedés constància d'aquest canvi de consideració per part de la presidenta de la taula, els apoderats d'ERC van demanar que constés en acta i així poder reclamar posteriorment la revisió de la mateixa a la Junta Electoral.

Anna Casals, portaveu d'ERC a l'ajuntament, considera 'sospitós' aquest canvi d'actitud per part de la presidenta de la taula electoral, més en presència de la mateixa alcaldessa i posterior al fet que se sabés que ERC i Junts per Catalunya empataven en vots a Aitona. «Era l'última taula del poble per acabar el recompte, un cop finalitzat, casualment ERC i Junts per Catalunya empataven a 313 vots cadascú. La papereta inicialment es va donar com a nul·la i sorprèn aquest canvi de pensament de la presidenta de taula, un cop va saber el resultat final del recompte a Aitona i després que l'alcaldessa se li acostés a parlar». 

Imatge del recompte final a les eleccions a Aitona
Imatge del recompte final a les eleccions a Aitona | LleidaDiari.cat

El reclam a la Junta Electoral

Davant la indignació que tant els representats republicans com els representants d'altres partits van mostrar, ERC Aitona va demanar que aquest canvi d'estat constés en acta per a poder reclamar-lo davant la Junta Electoral.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari