Catalunya Diari

ERC denuncia que la presidenta d'una mesa electoral d'Aitona va acceptar una papereta ratllada

La responsable de la taula primer la va donar per nul·la i en acabar el recompte va revalidar-la com a bona

Les eleccions del 10-N, en arxiu
Imatge d'arxiu de les eleccions de diumenge | Catalunya Diari

ERC d'Aitona reclama a la Junta Electoral la revisió d'una papereta. Es tracta d'una papereta al Congrés la qual estava senyalada amb una X de dalt a baix.

Els republicans denuncien que inicialment la mesa la van donar per nul·la, però que un cop acabat el recompte, la presidenta de la taula electoral va voler revalidar-la de nou, donant-la llavors per bona.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els apoderats d'ERC van demanar que constés en acta

Els republicans recorden que quan una papereta està 'ratllada' de dalt a baix, aquesta automàticament és nul·la. Per aquesta raó, i perquè quedés constància d'aquest canvi de consideració per part de la presidenta de la taula, els apoderats d'ERC van demanar que constés en acta i així poder reclamar posteriorment la revisió de la mateixa a la Junta Electoral.

Anna Casals, portaveu d'ERC a l'ajuntament, considera 'sospitós' aquest canvi d'actitud per part de la presidenta de la taula electoral, més en presència de la mateixa alcaldessa i posterior al fet que se sabés que ERC i Junts per Catalunya empataven en vots a Aitona. «Era l'última taula del poble per acabar el recompte, un cop finalitzat, casualment ERC i Junts per Catalunya empataven a 313 vots cadascú. La papereta inicialment es va donar com a nul·la i sorprèn aquest canvi de pensament de la presidenta de taula, un cop va saber el resultat final del recompte a Aitona i després que l'alcaldessa se li acostés a parlar». 

Imatge del recompte final a les eleccions a Aitona
Imatge del recompte final a les eleccions a Aitona | LleidaDiari.cat

El reclam a la Junta Electoral

Davant la indignació que tant els representats republicans com els representants d'altres partits van mostrar, ERC Aitona va demanar que aquest canvi d'estat constés en acta per a poder reclamar-lo davant la Junta Electoral.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari