Catalunya Diari

ERC del Pla d'Urgell demana que es creï un comitè d'emergències per la Covid-19

Els republicans consideren que és la manera de poder coordinar correctament la situació a la comarca

En primer pla una professional sanitària de l'hospital d'Olot en una imatge publicada el 7 d'abril del 2020.
Una professional sanitària d'un hospital | acn

Els electes d'Esquerra Republicana i Acord Municipal del Pla d'Urgell demanen al president del Consell Comarcal, Rafel Panadés, la creació d'un comitè d'emergències i coordinació per enfront de la crisi del coronavirus.

Consideren que sense aquest comitè la comarca no pot coordinar la crisi «de forma correcta», en part perquè «no es garanteix la informació als alcaldes». Per aquest motiu, els republicans proposen que el comitè el formin alcaldes, responsables comarcals de sanitat, dels Mossos i dels Bombers, i aquells representants que «siguin necessaris» i que es reuneixi de forma paròdica. També defensen que aquest grup no només s'hauria de crear per fer front al coronavirus, sinó «per superar qualsevol situació de crisi» que pugui sorgir.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Dilluns es proposarà formalment al ple de l'ens comarcal

Es tracta d'una mesura que, segons han explicat els republicans, ja ha estat traslladada a Panadés en reiterades ocasions i aquest dilluns es proposarà formalment al ple de l'ens comarcal. Així mateix, els alcaldes i alcaldesses de la formació també ho exigiran a la reunió d'alcaldes prevista per al proper dimarts. En relació al ple de l'ens comarcal d'aquest dilluns, els representants republicans també demanen que es pugui «garantir que el ple sigui públic i transparent».

Els electes comarcals d'ERC i Acord Municipal s'han reunit aquest dissabte via telemàtica per compartir l'estat de la situació actual. En la trobada han «refermat la seva mà estesa a l'equip de govern comarcal», així com la voluntat de «millorar la coordinació» per superar la crisi «de la millor manera possible». Actualment a la comarca hi ha confirmats 87 casos positius de coronavirus, 37 dels quals a Mollerussa.


Comentaris

envia el comentari