Catalunya Diari

ERC portarà el govern d'Alpicat al contenciós si no retira el projecte de Cal Negre

Demanen a l'alcalde que l'aturi i el retorni al tècnics per adaptar-lo a la normativa actual

Esquerra Alpicat denuncia irregularitats en el projecte de Cal Negre i avisa que el recorrerà al contenciós si l'alcalde, Joan Giralt, no l'atura. Els republicans denuncien irregularitats tècniques en l'actual projecte i demana a l'equip de govern que el modifiqui, adaptant-se a la normativa actual.

Josep Pocino, regidor d'ERC, explica que el projecte actual no recull les especificacions tècniques necessàries pel que fa a accessibilitat, salubritat i eficiència energètica, publicades al BOP el desembre del 2019. «Tot i que aquesta nova normativa es va publicar posterior a la redacció del projecte, tots aquells projectes que no s'han executat, tenen l'obligatorietat d'adaptar-s'hi, cosa que no fa el projecte de 'Cal Negre' d'Alpicat, per tant demanem a l'alcalde que retorni el projecte als tècnics perquè el revisin abans d'executar-lo, i si no ho fa, l'haurem de portar a la justícia perquè ho faci ella», explica Pocino.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La ciutadania va presentar més de 20 al·legacions a aquest projecte

El regidor recorda que la ciutadania va presentar més de 20 al·legacions a aquest projecte, la majoria de les quals encara no han rebut contesta. «Recordem l'obligatorietat que té el consistori d'atendre-les totes per escrit abans de continuar amb l'aprovació del projecte, cosa que tampoc no ha fet, una altra irregularitat», explica Pocino.

Els republicans manifesten que continuaran donant suport a la recollida de firmes que ha endegat la ciutadania d'Alpicat per aturar el projecte i que la setmana passada va entregar a l'ajuntament més de 270 signatures. Tot i l'oposició a aquest projecte, finalment s'ha aprovat amb els 5 vots de Junts per Alpicat i el vot de la regidora socialista i la de C's.

Els republicans també han presentat tres mocions

En el ple celebrat aquest passat dilluns, els republicans també han presentat tres mocions les quals s'han aprovat per unanimitat, una per a la promoció de les instal·lacions d´autoconsum amb energia fotovoltaica, mitjançant descomptes en l'aplicació dels impostos. Una segona per declarar Alpicat municipi feminista i finalment la tercera de reconeixement de les dones deportades als camps de concentració nazis. El Ple ha finalitzat amb la queixa d'alguns veïns del municipi els quals, volien intervenir en el torn de precs i preguntes tal com segons ells i l'alcalde els ha vetat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari