Catalunya Diari

Tanca per coronavirus una escola bressol d'Almenar

Es tracta del tercer centre de Catalunya que pren aquesta mesura

Pla mitjà d'un grup d'alumnes sortint de la seva classe amb les mascaretes posades
Primera escola del Segrià que tanca per coronavirus. | ACN

Catalunya ja suma un total de tres escoles tancades per brots de coronavirus. En aquest cas, ha estat la llar d'infants Bambarol d'Almenar, a la comarca del Segrià, que se suma a les dues de Barcelona, i ha decidit tancar per un brot de Covid-19. El nombre de grups escolars confinats per un positiu de covid-19 és de 694, 92 més que els declarats dimecres, quan eren 602, segons les dades actualitzades del Departament d'Educació. En total, als centres educatius s'han detectat 1.325 casos positius, 202 més que en el darrer balanç.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Del total, 1.153 entre l'alumnat, 163 entre docents i personal administratiu i nou entre el personal extern. Pel que fa als confinats, n'hi ha un total de 13.579 (+2.985), 12.471 alumnes, 961 entre docents i personal administratiu i 147 entre el personal extern.

El Govern nega «caos» en els centres educatius

La ministra d'Educació, Isabel Celaá, nega que hi hagi hagut «caos» en els centres educatius amb l'inici del curs escolar i remarca que només, 2.852 grups, un 0,73% del total, estan en quarantena per casos de coronavirus. Durant la roda de premsa posterior a la conferència multisectorial d'Educació i Sanitat, tant Celáa com Salvador Illa han qualificat de «correcte» l'inici del curs escolar. Illa ha dit també que «els centres no són un lloc de contagi» i que totes les comunitats autònomes han coincidit a dir que «les coses han funcionat correctament». Malgrat això, el ministre de Sanitat ha avisat que «no s'ha d'abaixar la guàrdia» perquè «estem veient increments sostinguts i cal mantenir totes les mesures amb la mateixa intensitat».

A més, Celaá, ha anunciat que el govern espanyol permetrà de manera «excepcional» contractar professors sense el màster de formació didàctica però que «compleixin els requisits» com a «reforç» al professorat. Celaá ha explicat que aquesta possibilitat, que serà «conjuntural» mentre duri «el curs de la pandèmia», només serà possible en aquelles CCAA on s'esgotin les llistes d'interins i d'aspirants. La «flexibilització» dels requisits també es podria estendre a l'antic CAP.

D'altra banda, Educació també preveu aprovar una ordre ministerial per «adaptar» les proves d'accés a la universitat, les PAU, seguint «un model similar al del curs passat» així com els currículums i les programacions didàctiques.


Comentaris

envia el comentari