Catalunya Diari

L'Escola Bressol de Golmés reobre amb 8 alumnes dels 20 que han començat el curs

Baixa afluència d'alumnes en el retorn a les aules als instituts de Lleida coincidint amb l'entrada a la fase 2

Pla mitjà on es pot veure una professora de l'Escola Bressol de Golmés
L'Escola Bressol de Golmés reobre amb vuit alumnes dels vint que han començat el curs | LleidaDiari.cat

L'Escola Bressol de Golmés (Pla d'Urgell) ha reobert portes després d'estar tancada des de mitjans de març arran de la crisi sanitària de la Covid-19. Ho ha fet amb 8 dels 20 alumnes d'aquest curs i amb els protocols de seguretat fixats per Ensenyament i Salut.

La seva directora Dolors Gou ha remarcat que no els agrada obrir amb aquestes «condicions» que trenquen amb tots aquells valors que han treballat des de sempre i per això ha assegurat que els tres metres hi posaran tot el que puguin perquè els nens «no notin aquest canvi tan brusc». Mentre que a Lleida ciutat obren la majoria d'escoles bressol municipals, a Barcelona i Sabadell no ho faran fins al 15 de juny i a l'Hospitalet i la majoria de municipis del Baix Llobregat tampoc obren.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Molts dels infants que hi han acudit ho han fet plorant

'El Petit Estel' de Golmés ha reobert portes aquest dilluns després de mesos tancada per la Covid-19. Igual que el primer dia d'escola al setembre, molts dels infants que hi han acudit ho han fet plorant i amb dificultats per desprendre's dels braços dels seus pares per entrar a l'aula. Aquest dilluns però, la situació s'ha vist més «complicada» pel fet que les professores que els han rebut portaven mascaretes i eren més difícils de reconèixer. Així mateix, també ha calgut rentar mans amb gel desinfectant i mesurar la temperatura abans d'entrar a la classe.

Dolors Gou ha reconegut que els hauria agradat tornar a reprendre les classes de forma «normal» però que cal seguir els protocols de seguretat fixats pel Govern. Ara estan limitats a tenir 5 nens per aula i després de fer un sondeig la setmana passada entre les famílies, no ha calgut prendre cap mesura excepcional perquè només van demanar de tornar a portar els fills al centre 8 famílies. Gou ha afegit que han de vigilar amb les joguines que hi ha a les instal·lacions, ja que els nens no les podran compartir i per això han optat per recollir molt material de les aules i per aquest motiu considera que «estan una mica tristes». Cada nen té el seu propi contenidor de joguines per fer-ne ús.

Aprofitaran per sortir molt a jugar a l'exterior

D'altra banda, Gou ha explicat que els dies que queden del curs aprofitaran per sortir molt a jugar a l'exterior, a fer excursions, passejar i fer treball de recerca. A dins al centre caldrà aplicar molta solució desinfectant i rentar constantment les mans i això els limitarà a l'hora de fer segons quines activitats «experimentals» amb plastilina o pintures. En aquest sentit, alguns materials no es podran rentar i per això s'hauran de llençar després de fer-los servir.

L'Escola Bressol municipal de Golmés obrirà amb l'horari habitual de matí i tarda durant tot el que queda de juny i el juliol. Així mateix, també ofereix el servei de menjador tot i que de moment només en farà ús un alumne. Gou ha assegurat que malgrat tot, «hi havia ganes de tornar» i que també entenen que són un «gran puntal» per aquelles famílies on els pares treballen i necessiten portar els seus fills a l'escola.

Baixa afluència d'alumnes en el retorn a les aules als instituts de Lleida

Pocs alumnes han acudit aquest dilluns als instituts de Lleida coincidint amb la reobertura dels centres amb l'entrada de la regió sanitària a la fase 2 de la desescalada. Ho han fet amb cita prèvia i seguint les mesures de prevenció establertes per Educació com són l'ús de mascaretes i gel hidroalcohòlic, l'entrega d'una declaració responsable i guardant la distància de seguretat. És el cas de l'Institut Josep Lladonosa del barri de Pardinyes. La majoria dels alumnes que hi han anat a primera hora són de 3r i 4 d'ESO. Aquests han valorat positivament poder tornar al centre després de mesos, sobretot, per poder tornar a veure els companys i perquè consideren «més fàcil fer classes a l'institut que no pas fer-les on-line».


Comentaris

envia el comentari