Catalunya Diari

L'Escola de pesca del Pallars ensenya als més petits a pescar

El centre és l'únic d'aquestes característiques de la comarca i funciona des del 16 de març

Grup de nens assistint a una classe de l'Escola de pesca del Pallars
Grup de nens assistint a una classe de l'Escola de pesca del Pallars | LleidaDiari.cat

L'Escola de pesca del Pallars Sobirà, ubicada a Baro, funciona a ple rendiment des del passat 16 de març. Durant aquest temps han passat un total de 23 nens per l'escola amb l'objectiu d'aprendre a pescar i conèixer els ecosistemes aquàtics. Aquest centre es vol significar per potenciar la pesca sense mort a la comarca i amb aquest objectiu han programat activitats, totes gratuïtes, per als caps de setmana de la temporada de pesca.

L'Escola de pesca també vol ser una eina per ajudar a la gent que fa temps que pesca a perfeccionar la tècnica. Meritxell Cases, tècnica de l'Escola, ha explicat que no tot és pescar i també s'estan preparant campanyes d'educació ambiental per valorar els sistemes aquàtics de la comarca. Totes les activitats que organitza l'Escola són gratuïtes gràcies a un ajut que el Departament d'Agricultura va atorgar a l'Ajuntament de Soriguera. 

L'Escola està ubicada a l'edifici de les antigues escoles de Baro. L'Ajuntament va apostar per aquest projecte amb la idea de recuperar la tradició d'aquest esport a la comarca i inculcar-lo als més petits.

Comença la temporada de pesca 2019 a la Val d'Aran

El Consell de Govern del Conselh Generau d'Aran, en sessió ordinària de 18 de març, va aprovar el Pla Específic de Pesca de la Val d'Aran per al període 2019. L'edicte estableix l'inici de la temporada el passat 24 de març a les zones considerades baixa muntanya, això inclou, tot el riu Garona des de Baqueira fins a la frontera, la Presa d'Aiguamòg, la Bassa d'Oles i els rius Nère, Casau, Varradòs, Joèu, Sorieus, Margalida, Bausen, Toran i Carlac.

En cas de les zones considerades alta muntanya la temporada comença el dia 1 de maig i inclou els rius, Ruda, Malo, Aiguamòg, Unhola, Valarties, Rencules, Bargadera, Noguera Ribagorçana i Noguera Pallaresa. Quant als llacs d'alta muntanya la temporada comença l'1 de juny, això inclou la majoria dels llacs presents a la Val d'Aran.

Un grup de nens a una classe de pesca al pantà de Sant Antoni a Talarn, al Pallars Jussà
Un grup de nens a una classe de pesca al pantà de Sant Antoni a Talarn, al Pallars Jussà | LleidaDiari.cat

 

En total la Val d'Aran ofereix 47 km de trams de pesca sense mort

En total la Val d'Aran ofereix 47 km de trams de pesca sense mort, 125 amb mort i 18 zones lacustres amb més de 65 llacs pescables. Referent al nombre de captures cal remarcar l'augment de sis a vuit en el cas dels afluents i la Presa d'Aigumòg. El període s'allargarà fins al 15 d'octubre per als sense mort de tot el riu Garona.

Cal recordar l'aprovació de l'Ordenança reguladora de la Taxa per a l'expedició de permisos, llicències i certàmens de pesca recreativa a la Val d'Aran aprovada el 28 de gener de 2019. Per la qual es crea la llicència de pesca recreativa Aranesa. La llicència de pesca recreativa Aranesa es pot obtenir al Conselh Generau d'Aran o al web del mateix Conselh a través de l'enllaç http://licenciapesca.conselharan.org. Pla específic de pesca dera Val d'Aran per a la temporada 2019: https://bop.diputaciolleida.cat/faces/consultaF/servlets/donarEdicte/?id=2019_59_2133


Comentaris

envia el comentari