Catalunya Diari

L'escola de Salardú incrementa un 35% els alumnes per l'augment de famílies que han anat a viure al municipi

El centre ha habilitat el menjador com a aula i els escolars dinaran en una sala social de l'Ajuntament

Un grup de nens amb fila esperant per entrar a l'escola de Salardú, el primer dia de classe
L'escola de Salardú incrementa un 35% els alumnes per l'augment de famílies que han anat a viure al municipi | LleidaDiari.cat

L'escola Ruda Zer Val d'Aran de Salardú ha obert la porta amb un increment considerable d'alumnes respecte al curs de l'any passat. Aquest centre ha passat de 52 alumnes a 70. Aquestes xifres suposen un increment del 35%.

Per poder assumir aquest augment d'alumnes s'ha hagut d'habilitar l'espai del menjador escolar com a aula, i ara els escolars dinaran en una sala polivalent de l'Ajuntament, a tocar de l'escola. L'augment de 18 matriculats també ha comportat un augment de professorat al centre, que passa de sis mestres a set. L'alcalde del municipi, Cesar Ruiz-Canela, ha explicat que durat el confinament es van donar d'alta al padró un total de 80 persones. Aquesta xifra s'ha traduït en 18 escolars nous a Salardú.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L'increment del 35% d'alumnat a l'escola

L'increment del 35% d'alumnat a l'escola de Salardú va portar l'Ajuntament de Naut Aran a reclamar al Departament d'Educació més professors per poder completar la seva plantilla per a aquest curs escolar. La petició va ser escoltada pel departament i aquest dilluns han començat les classes amb una mestra nova. Ara són un total de set. L'alcalde de Naut Aran ha explicat que «ha crescut molt el nombre d'estudiants perquè ha vingut a viure molta gent aquests últims mesos» al municipi.

Segons l'alcalde, les raons són vàries; famílies amb segona residència a l'Aran que han passat tot el confinament al municipi, d'altres que han trobat feina i s'han desplaçat a Salardú per motius laborals o que han arribat per arrelament familiar. Pel que fa al primer dia de curs escolar, la directora del centre, Blanca Barra, ha explicat que han aplicat totes les mesures que se'ls han demanat, i ha comentat que les diferències més grans respecte al curs passat són l'ús de mascareta, l'habilitació de diferents portes per entrar al centre, l'ús de gel hidroalcohòlic i el trasllat del menjador a una sala fora de l'escola per manca d'espai al centre.

 

La sorpresa més gran per als escolars

Els nens i nenes de la classe de primer de l'escola de Salardú, en entrar a l'aula, s'han trobat amb el nom a la taula. La mestra els ha dit que durant tot el curs hauran de fer servir la mateixa taula i no podran seure a les cadires dels companys. Una altra novetat ha estat conèixer quatre alumnes nous que s'han incorporat aquest any a la seva classe. I la sorpresa més gran per als escolars ha estat veure que han convertit el menjador escolar en la seva nova classe per manca d'espai al centre.


Comentaris

envia el comentari