Catalunya Diari

Més d'un centenar d'escolars de Lleida no poden anar a l'escola pel temporal

Es manté tancada l'Escola Bressol Arrels de Cervera i l'Escola d'Alins de Vallferrera, amb un total de 105 alumnes afectats

Un total de 4.107 alumnes afectats de set comarques no han pogut anar a classe aquest divendres pels efectes del temporal Gloria en alguns centres educatius de Catalunya, que es mantenen tancats a causa dels aiguats acumulats i d'esllavissades de terra en carreteres d'accés i per altres motius relacionats amb la borrasca.

A Lleida, es manté tancada l'Escola Bressol Arrels de Cervera i l'Escola d'Alins de Vallferrera, amb un total de 105 alumnes afectats.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Altres ciutats afectades

Girona és la demarcació amb més afectació, amb 3.810 alumnes que no poden assistir als centres educatius, concretament a Sant Pere Pescador (Escola Llagut); Girona (Institut Narcís Xifra); l'Escola d'Ullà i Torroella de Montgrí, municipi amb tots els centres tancats. A Badalona, continua sense activitat l'Institut La Riera, on hi ha 180 alumnes matriculats.

A la Catalunya Central, tampoc ha obert l'Escola de Gòsol. Aquest dijous uns 137.000 alumnes de primària i de secundària es van quedar sense classe a conseqüència dels efectes del temporal Gloria, la majoria a les comarques de Girona, que va tenir 322 centres educatius tancats.

Els municipis pallaresos d'Alins i Farrera tornen a tenir llum

Els pobles dels municipis d'Alins i Farrera, al Pallars Sobirà, ja han recuperat el subministrament elèctric. El pes de la neu que va caure al Pirineu va ocasionar diferents avaries per la caiguda d'arbres a les línies o el trencament del cablejat elèctric.

Aquests pobles portaven des de les set del matí de dimecres sense llum ni telèfon. La companyia Endesa va desplaçar generadors a aquestes poblacions i de manera progressiva al llarg de la tarda i nit de dijous els veïns van anar recuperant la llum. Han estat dos dies i una nit a les fosques i ara reclamen manteniment de les línies elèctriques per no haver de trobar-se amb aquesta situació cada cop que neva fort o hi ha tempestes fortes.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari