Catalunya Diari

Escolars de Tremp descobreixen el comerç local visitant botigues del poble

L'Ajuntament engega una campanya que vol estendre a la resta de centres educatius de la comarca

Escolars
Alumnes de l'escola Valldeflors de Tremp fent una pràctica de botiguera i compradors en una llibreria fictícia | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Tremp, al Pallars Jussà, ha organitzat una sèrie de tallers per sensibilitzar els escolars del Pallars Jussà de la importància del comerç local. Els primers que han participat en aquesta campanya han estat els alumnes de tercer de Primària del col·legi Valldeflors de Tremp. Primer s'ha fet una sessió guiada de treball a l'aula, en què els alumnes han reflexionat sobre el comerç local i el valor que aporta als carrers i han après quines tasques desenvolupa un botiguer en el seu dia a dia. Després han visitat diferents tipologies de comerç, on els botiguers han pogut ensenyar la seva feina i explicar com mantenen al dia els seus negocis i els fan funcionar. La campanya es vol estendre a tots els centres educatius de la comarca.

Entre altres activitats, els alumnes s'han pogut pesar i prendre's la pressió a una farmàcia; a una llibreria han ajudat a endreçar llibres i descobrir anècdotes del món editorial, i a una botiga de fotografies s'han fet una foto de grup i han descobert tot el procés de revelatge. Des de l'Ajuntament està previst donar continuïtat a aquesta campanya amb altres activitats adaptades a altres edats de cara al curs vinent. Aquesta acció ha estat organitzada per l'Ajuntament de Tremp, en el marc del projecte 'Treball a les 7 comarques' i pretén que els més petits prenguin consciència de la importància del comerç local i del paper que desenvolupen els treballadors que, des de fa molts anys, ofereixen els seus millors serveis i productes als ciutadans. 

Nens
Els alumnes de l'escola Valldeflors visitant una llibreria de Tremp | LleidaDiari.cat

 

Altres notícies relacionades amb Tremp

Els Agents Rurals estan duent a terme una sèrie de serveis especials per l'increment de l'espoli de fòssils a l'àrea de Tremp, al Pallars Jussà. Segons van informar el passat mes de novembre del 2018 a través de les xarxes socials, aquest tipus de pràctiques il·legals poden ser sancionades amb multes de fins a 6.000 euros.

En alguns casos, tal com han mostrar en una fotografia, els infractors han utilitzat una radial per extreure els fòssils de les roques. En aquest sentit, els Agents Rurals seguiran duent a terme aquest tipus d'accions per intentar aturar aquest espoli contra el patrimoni cultural.


Comentaris

envia el comentari