Catalunya Diari

Les escoles públiques d’Alcarràs renoven les seves instal·lacions

Els treballs al Comtes de Torregrossa estan ja en marxa i impliquen la renovació de la cuina del centre i la substitució de les dues aules

Imatge de les tasques de condicionament de terrenys prèvies als treballs a l’escola Comtes de Torregrossa
Alcarràs aprofita per a millorar les instal·lacions de les seves escoles | LleidaDiari.cat

Els dos centres d'educació Infantil i Primària públics d'Alcarràs, l'escola Comtes de Torregrossa i l'escola Parc del Saladar, aborden durant aquests mesos de primavera i estiu millores per tal d'optimitzar el servei que reben els infants de la vila.

Al Parc del Saladar, l'actuació comporta una ampliació del pati en 1.400 m² que permetrà substituir el paviment i habilitar un nou sorral i noves àrees de joc i, al Comtes de Torregrossa implicaran l'ampliació de l'actual cuina del centre, la retirada de les dues aules prefabricades existents i la instal·lació de quatre de noves i més modernes i còmodes que totalitzen 236 m². La inversió total als dos centres supera els 200.000 EUR.

L'actuació que ara s'aborda està pressupostada en 180.000 EUR

Així, l'ajuntament d'Alcarràs ha iniciat aquesta setmana les tasques de neteja i condicionament de terrenys prèvies a la retirada dels mòduls preexistents i la instal·lació dels nous a l'escola Comtes de Torregrossa i la millora de la cuina existent al centre. L'actuació que ara s'aborda està pressupostada en 180.000 EUR i permetrà els infants; destaca la regidora d'Educació, Dolors Gòdia; guanyar en comoditat i rebre un millor servei, perquè la cuina s'amplia amb l'objectiu d'aconseguir pels professionals que hi presten servei un espai de feina més funcional i optimitzat:

«Adaptem la cuina als nous conceptes de funcionalitat habituals per aquests espais. S'instal·len nous equips com ara una caldera i una càmera frigorífica, es reorganitza la distribució i, tot plegat, permetrà a l'equip que s'encarrega de preparar els dinars dels nostres infants treballar d'una manera més còmoda, fet que revertirà en un millor servei», indica. A banda, els dos mòduls prefabricats que, a hores d'ara, s'ubiquen al centre es retiren i substitueixen per altres més moderns, amplis i funcionals. En total, la nova superfície habilitada serà de 236 m2 en quatre mòduls prefabricats nous.

Un pati més gran per l'escola Parc del Saladar i l'ampliació de l'institut, pel 2021

Igualment, i també durant aquests mesos previs a l'inici del curs escolar 2020-2021, es procedirà a la millora del pati de l'escola Parc del Saladar. L'actuació, finançada pel Departament d'Educació, està pressupostada en 30.000 EUR i comporta habilitar 1.400 nous metres quadrats de pati, ampliar el tancament perimetral per donar cabuda a la nova àrea i disposar nou paviment. Igualment, s'habilitarà un nou sorral i diferents àrees de joc.

Posteriorment, s'abordaran tasques d'enjardinament de les noves àrees. "És una millora amb la qual els infants guanyen més espai de joc. Ara mateix, el Departament d'Educació aborda la tramitació prèvia i esperem que tot es pugui enllestir abans de l'inici del curs perquè els infants en puguin gaudir de la millora", explica la regidora. Igualment, però ja a mitjà termini, està prevista l'ampliació de l'institut, on es contemplen quatre noves aules que es preveu estaran en servei al curs 2021-2022.

Temporal Glòria

En paral·lel, s'han iniciat també les tasques d'arranjament dels desperfectes que el temporal Glòria va generar aquest hivern a l'escola Comtes de Torregrossa. En concret, i a conseqüència de les pluges sofertes a la vila, van produir-se al centre un seguit de filtracions que van malmetre la pintura d'alguns murs i sostres i van afectar també mobiliari, material i les bateries de l'ascensor. Els danys es van quantificar en uns 10.000 euros.


Comentaris

envia el comentari