Catalunya Diari

La meitat de les escoles tancades a Catalunya per Covid-19 són a Lleida

A nivell català, hi ha 65.122 persones en quarentena

Pla obert de nens jugant a futbol durant l'hora d'esbarjo al pati de l'escola Cor de Roure de Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà)
Pla obert de nens amb mascareta jugant a futbol durant l'hora del pati. | ACN

Del total de centres tancats a Catalunya, la demarcació de Lleida n'acumula la meitat. En concret, a nivell català hi ha un total de deu centres tancats arran de l'augment de contagis de Covid-19 als respectius equipaments. Cinc d'ells estan situats a Lleida: la llar d'infants Els Piteuets a Sant Llorenç de Morunys, a la comarca del Solsonès; l'Escola Espígol – Zer Riu Ondara de Tornabous, a la comarca de l'Urgell; l'Escola d'Espluga de Serra- ZER Alta Ribagorça de Tremp, a la comarca del Pallars Jussà; i l'Escola Sant Martí - ZER Val d'Aran, a Naut Aran. 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La resta d'escoles catalanes afectades pel tancament del centre són: el Centre d'Educació Especial Guru a Barcelona; l'Escola Coll de Gossem – ZER Tres Branques a Castellfollit del Boix, al Bages; l'Escola Bressol Municipal Marinada a Cabrera de Mar, al Maresme; la Llar d'infants El Cucut d'Ullastrell i la Llar d'Infants Little Ducky de Sant Cugat del Vallès, al Vallès Occidental; i l'Escola Els Til·lers – ZER El Francolí a La Masó, a l'Alt Camp.

Pel que fa als grups escolars confinats per Covid-19 segons les dades facilitades pel Departament d'Educació aquest mateix dissabte són un total de 2.701, 12 més que en el darrer balanç. Aquestes dades representen el 3,75% del total. Per altra banda, hi ha 65.122 persones confinades, 315 més que en el darrer balanç: 61.843 alumnes (+296), 3.086 docents i personal d'administració i serveis (+22) i 193 de personal extern (-3). Els positius acumulats en aquesta tornada a l'escola després de les festes de Nadal són 42.893, 629 més que en el balanç anterior. En aquest sentit, les últimes dades fetes públiquen demostren que els centres educatius registren un total de 4.913 positius en els darrers deu dies. Pel que fa als centres tancats, n'hi ha deu, els mateixos que en el darrer balanç: un a la comarca del Barcelonès, un al Bages, un a la comarca del Solsonès, un al Maresme, dos al Vallès Occidental, un a la comarca de l'Urgell, un altre al Pallars Jussà, un a la comarca de l'Alt Camp, i un més a la Val d'Aran. Es tracta del 0,20% del total.


Comentaris

envia el comentari