Catalunya Diari

Les escoles de la Val d’Aran rebran formació contra l’assetjament escolar

A través de l’iniciativa del Departament de Benestar del Conselh Generau d’Aran, les escoles de Bossòst, Vielha, la ZER Vall d’Aran, el EAP i l’Institut d’Aran rebran la formació

Imatge d'arxiu d'una nena tapant-se la cara
Les escoles de la Val d’Aran associades al programa KIVA rebran formació contra l’assetjament escolar | LleidaDiari.cat

Les escoles Sant Ròc, Garona, Loseron, Ruda, Sant Martí i Castèth Leon, així com l'Institut d'Aran i l'EAP rebran el pròxim 9 de setembre la formació del programa KIVA en matèria d'assetjament escolar.

A causa de la crisi sanitària provocada per la Covid-19 i a fi de garantir una major seguretat del professorat, aquesta formació impartida per tres agents KIVA es durà a terme en tres espais diferenciats, dividint al professorat i complint amb les limitacions d'aforament. El projecte KIVA contra l'assetjament, busca treballar no sols amb la víctima i l'agressor, sinó que vol fer veure al conjunt de l'alumnat que tots junts poden canviar aquesta situació.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els observadors tenen un rol clau per a acabar amb l'assetjament escolar

Està comprovat que els observadors tenen un rol clau per a acabar amb l'assetjament escolar i poden decidir ser part de la solució en comptes d'ignorar el problema. El govern d'Aran està totalment compromès amb la lluita contra les problemàtiques socials que afecten la població, com podria ser l'assetjament o la violència de gènere, i prova d'això és el treball que desenvolupa el Departament d'Igualtat, Salut i Benestar per a buscar solucions a aquestes lacres socials.

«Les dades ens demostren que la Val d'Aran no és aliena a aquesta problemàtica i que l'assetjament escolar és present en el nostre territori» manifesta la vicesindica Maria Vergés, i afegeix que: «Amb aquest programa el govern del Conselh Generau pretén reduir aquestes dades, sobretot treballant de la prevenció ençà i en coordinació amb el mateix departament d'Educació de la Generalitat».

Per a Angelina Cases, conselhèra de Coneishement, «l'aposta que fa el govern amb aquest assumpte, sense tenir les competències en l'àmbit educatiu, demostra també l'interès que tenim en l'educació en Aran». El programa KIVA, que té el seu origen a Finlàndia i que té ja uns anys de rodatge amb molt bons resultats, cerca millorar la convivència escolar reduint i prevenint els casos d'assetjament i minimitzant els seus efectes negatius.


Comentaris

envia el comentari