Catalunya Diari

L'església lleidatana que necessita 4.000 euros per a les seves reformes

Fins ara, i mitjançant la recollida de fons que va activar la parròquia amb l’ajuda del consistori, s’han recaptat 4.585 euros, però en fan falta més

Imatge de l'església d'Alcarràs
L’església de la Mare de Déu de l’Assumpció necessita 4.000 euros més per fer possibles les millores que requereix | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament d'Alcarràs, juntament amb els responsables de la parròquia de la Mare de Déu de l'Assumpció, han recaptat ja 4.585 euros amb la campanya de recollida de fons o finançament col·lectiu que es va activar a finals d'aquest darrer novembre per tal de finançar un seguit d'obres de manteniment i conservació a l'església d'Alcarràs; però encara s'està lluny dels més de 8.000 que es necessiten per finançar les actuacions que han de garantir el futur d'aquest símbol del poble i patrimoni de tothom que és l'església de la Mare de Déu de l'Assumpció.

La campanya activada, que té com a nom 'Salvem el Patrimoni Històric', continuarà així doncs i fins a assolir-se la quantitat necessària. «Actualment, com vam dir al novembre i per tal d'evitar possibles mals majors, ens cal actuar a les bigues que sustenten la cúpula del temple i a la teulada perquè, segons els tècnics, és imprescindible reemplaçar les llomeres actuals per altres de noves. Fer-ho costaria uns 8.000 euros i, gràcies al sistema de recollida de fons que vam activar aquesta tardor d'acord amb la parròquia, hem recaptat ja 4.585, però fan falta més diners», explica l'alcalde, Jordi Janés, qui dona les gràcies a totes les persones, empreses i entitats que han volgut ajudar amb aportacions econòmiques.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El Bisbat de Lleida, segons es va acordar en el seu moment, també finançarà part de l'actuació. «Estem satisfets, perquè hi ha hagut una resposta notabilíssima. La gent, a Alcarràs, és conscient de la importància del patrimoni i ho demostren les aportacions rebudes. El que cal ara és un impuls addicional que ens permetrà arribar una mica més enllà. Si ho aconseguim, a més a més de refermar teulada i substituir llomeres, es procedirà al pintat de les parets interiors», explica l'alcalde.

Es poden realitzar les aportacions que es considerin convenients

«Qui ho vulgui, com succeeix des de finals d'aquest darrer mes de novembre, pot realitzar les aportacions que consideri convenients realitzant transferència bancària al compte ES44 008152088100006087121 o, si així ho prefereix, lliurar la quantitat que decideixi en metàl·lic a l'ajuntament. "Som conscients que cal facilitar la vida a les persones i que, a Alcarràs igual que arreu de Catalunya, hi ha gent que s'estima més treballar amb diners físics que amb targetes, mòbils i transferències. Per això hi ha també aquesta via de col·laboració més, per dir-ho així, tradicional i que és habitual quan es tracta de col·lectes com aquesta. El nostre patrimoni i la nostra història ho necessiten», explica el primer tinent d'alcalde, Manel Ezquerra.

L'església d'Alcarràs, amb planta trapezoidal de tres naus, combina en la seva arquitectura els estils barroc i neoclàssic i es va construir a sobre de les restes del que fou el castell d'Alcarràs. D'aquest castell, encara perviuen restes notables d'alguns dels seus compartiments sota el paviment del temple. L'església es va completar, segons figura a la seva façana, l'any 1786 i ha estat objecte de diferents restauracions durant la seva dilatada història. La darrera va tindre lloc durant els primers anys d'aquest segle XXI. Ara, de nou, cal actuar per garantir el seu futur. Recentment s'ha renovat la maquinària del rellotge amb el qual compta. Aquesta actuació, finançada per l'ajuntament, estava pressupostada en uns 5.000 euros.


Comentaris

envia el comentari