Catalunya Diari

Esglésies d'arreu de Catalunya toquen les campanes pel coronavirus

La iniciativa de la Conferència Episcopal Espanyola demana que els confinats preguin pels afectats i els seus familiars

Pla general on es pot veure el campanar de la parròquia de Sant Jaume de Mollerussa
La iniciativa de la Conferència Episcopal Espanyola demana que els confinats preguin pels afectats i els seus familiars | LleidaDiari.cat

Esglésies d'arreu de Catalunya han tocat les campanes a les dotze del migdia, l'hora de l'Àngelus, per convidar a pregar les persones que estan confinades a casa en el marc de la crisi del coronavirus.

La iniciativa ha estat de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) i en diversos llocs es farà diàriament mentre duri l'estat d'alarma. Un dels col·lectius que s'hi ha adherit és la Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya. Tarragona, Girona o Mollerussa han estat alguns dels indrets on s'han fet sonar les campanes.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Conviden a pregar pels malalts contagiats pel virus

La CEE ha convidat, entre d'altres, a pregar pels malalts contagiats pel virus, pel personal sanitari i els equips d'emergències, per les persones de risc, pels que viuen aquesta situació d'emergència «en soledat», pels sense llar, per les diverses autoritats públiques i pel col·lectiu religiós.

A la catedral de Tarragona el toc de l'Àngelus ja es fa habitualment i mentre duri l'estat d'alarma es farà un toc d'acompanyament i no festiu en el qual sonaran vuit de les campanes. Es farà de forma automàtica per evitar contagis entre els campaners. El d'aquest dimecres ha estat precedit per un altre en memòria de Mossèn Joan Aragonès, degà de la Junta de la Xarxa Sanitària de Santa Tecla i canonge del Capítol de la Catedral, mort aquest dimarts.

Segon dia de repic a l'església de Sant Jaume de Mollerussa

La parròquia de Sant Jaume de Mollerussa ha fet sonar aquest dimecres per segon dia consecutiu les campanes a les dotze del migdia, per convidar a pregar els confinats pel virus. El rector de la parròquia, Alfons Bustos, ha explicat que aquest toc que es fa l'hora de l'Àngelus està «programat» a distància per no haver de fer sortides i «saltar-se» el confinament. Bustos ha afegit que quan comença el toc tots els membres de la comunitat de la rectoria de Mollerussa es reuneixen, mantenint les distàncies de seguretat, per pregar junts.

Menys so ambiental a Girona

La Catedral de Girona és el monument més visitat de la ciutat i, juntament amb la basílica de Sant Feliu, la imatge icònica del perfil damunt del riu Onyar. Amb pràcticament gens de trànsit als carrers i la restricció de desplaçaments a peu, el toc de les campanes al migdia s'ha pogut sentir amb més intensitat. De fet, veïns de la plaça de la Catedral que estaven escoltant música mentre feinejaven per casa, l'han apagat durant un moment per escoltar-lo millor.

Les campanes de la Catedral ja sonen habitualment per cridar a la pregària de l'Àngelus però l'objectiu d'aquest dimecres és que els fidels preguessin especialment a persones afectades pel coronavirus i a equips sanitaris i d'emergències.


Comentaris

envia el comentari