Catalunya Diari

Esgoten les entrades per a l'activitat de recerca d'or al riu Segre, a Balaguer

L'activitat, que té una durada de dues hores, descobreix la història de l'explotació d'aquest valuós metall

Imatge de l'activitat de recerca d'or al riu Segre
S'esgoten les entrades per a la recerca d'or al riu Segre al seu pas per Balaguer | LleidaDiari.cat

El Centre d'Interpretació de l'Or del Segre ha penjat el cartell de 'No hi ha places disponibles' per a l'activitat 'A l'estiu l'or el busquem al riu', una proposta única, emocionant i molt divertida que convida el públic a viure l'experiència dels autèntics buscadors d'or en un entorn incomparable com és la llera del riu Segre a l'alçada de Balaguer.

L'activitat, que té una durada de dues hores, descobreix la història de l'explotació d'aquest valuós metall al Segre, la seva procedència, els usos i propietats, i ensenya també la tècnica manual per poder extreure l'or fàcilment de l'arena amb l'ajuda d'un instrument en forma de plat anomenat àbac o batea.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La paciència es transforma en emoció

Passada una estona la paciència es transforma en emoció quan es comencen a veure unes petites partícules daurades que apareixen entre l'arena i grava remoguda. A poc a poc aquestes palletes d'or queden dipositades al fons de l'àbac d'on es poden treure fàcilment i posar-les en un petit vial de plàstic que al final de l'activitat tothom s'emporta a casa com a premi a l'esforç i la feina feta.

Aquest final d'estiu, i davant la gran demanda de places, s'ha decidit ampliar l'activitat de recerca d'or al riu als dies 2,5,9 i 12 de setembre, únics dies encara amb places disponibles. Per participar-hi, només cal adreçar-se al telèfon 973 448 668, al correu electrònic [email protected] o bé consultar la pàgina web www.museucn.com.


Comentaris

envia el comentari